Тази вечер в хасковската художествена галерия Форум“ своя съвместна изложба

...
Тази вечер в хасковската художествена галерия Форум“ своя съвместна изложба
Коментари Харесай

Цветове, светлина и пролет в галерия „Форум“ по повод „Южна пролет“ 

Тази вечер в хасковската художествена изложба „ Форум “ своя взаимна галерия показаха Михаил Лалов и щерка му Гергана Лалова. С тази арт-проява бе подложен алегоричен старт на юбилейните литературни дни „ Южна пролет “ Хасково 2022г.

Експозицията се реализира, с помощта на партньорството сред община Хасково, Галерия „Форум“ и Институт за културно завещание България – Италия.

Заместник – кметът Мария Вълчева поздрави създателите и уредниците на изложбата и им благодари за топлото отношение към слънчевия ни град и ценителите на изкуството тук.

В Михаил и Гергана Лалови показват 22 живописни платна, които показват симбиозата сред светлина, цветове и доста вдъхновяващи послания.

Директорът на Хасковската художествена изложба Татяна Форева напомни, че художниците са познати на локалната аудитория и предложения всички ценители да се насладят на платната и да създадат откупки. Мариела Павлова- шеф на Института за културно завещание България – Италия е безапелационна в оценката си, че младата Гергана Лалова е надарена най-малко колкото татко си, а той е потвърден художник с 40-годишна креативна активност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР