Тази година Boeing и SpaceX започват изпитанията на космически таксита,

...
Тази година Boeing и SpaceX започват изпитанията на космически таксита,
Коментари Харесай

Boeing и SpaceX от 2019 година ще започнат да транспортират астронавти до МКС

Тази година Boeing и SpaceX стартират тестванията на галактически таксита, които в най-близко бъдеще ще транспортират астронавтите на NASA до МКС.
Ако тестванията са сполучливи, галактическата организация ще стартира потреблението на частни галактически кораби за полети до МКС.

NASA заяви в своя блог, че за интервала от 2019 до 2024 година Boeing и SpaceX възнамеряват да осъществят най-малко 6 пилотирани полети до галактическата станция. Първите тествания са планувани за тази година, като изстрелванията ще се реализират от крайбрежието на Флорида.

През 2018 година NASA ще ревизира работата и сигурността на галактическите системи на Boeing и SpaceX. Ако частната галактическа техника подхожда на условията на NASA, то организацията ще издаде на тези компании специфичен документ за пилотирани кораби.

Астронавтите ще бъдат превозени до МКС благодарение на корабите Starliner на Boeing, които ще бъдат извеждани в орбита от ракетата United Launch Alliance Atlas V, както и от товарните галактически кораби Crew Dragon на SpaceX посредством ракетата Falcon 9.



Още от 2003 година NASA употребява услугите на съветските галактически кораби. Американските астронавти летяха до МКС със „Союз“. Агенцията от дълго време споделя пред медиите проектите си да се откаже от съветските галактически услуги и да стане самостоятелна. Очевидно, това ще стане благодарение на Boeing и SpaceX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР