Групата на БСП в Столичния общински съвет (СОС) призовава кмета

...
Групата на БСП в Столичния общински съвет (СОС) призовава кмета
Коментари Харесай

Общинарите от БСП в София поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт

Групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет (СОС) приканва кмета Васил Терзиев да отдръпна заместник-кмета по превоза Илиян Павлов. Не би трябвало да продължаваме да бъдем подвеждани по този метод и вместо да се вземат решение проблеми, да се основават нови, съобщи в СОС ръководителят на превоза комисия към Съвета Иван Таков, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Повод за желаната оставка е обстановката и напрежението към новата организация на придвижване по бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Фритьоф Нансен ", която беше въведена по време на Великденските празници. 

 

Виждаме тоталното неглижиране на мнението на хората. Отговорните за това фактори в Столичната община съгласно Таков по никакъв метод не се пробват да намерят уравновесено решение, което да удовлетворява живущите там и хората, които желаят да употребяват велоалеите.

 

Таков цитира данни, съгласно които по първични данни тролейбусите по ул. " Г.С. Раковски " вървят с към 90 секунди забавяне. По бул. " Патриарх Евтимий " те се движат с към 30 секунди по-бързо, само че би трябвало да се има поради, че всичко това се случва, без да е пусната третата светлина на светофара на ул. " Фритьоф Нансен ", което в допълнение ще натовари придвижването, сподели Таков. Той е на мнение, че предстоящият резултат за по-бърз градски превоз няма да се случи, а ще стане тъкмо противоположното. Направихме нова изключителна комисия, на която повече от четири часа дебатираха общински съветници и заинтригувани страни – чуха се отзиви и за най-голямо страдание още веднъж не се откри решение, означи общинският консултант.

 

Той за следващ път прикани кмета Терзиев новата организацията на придвижването да бъде спряна и да бъде върната предходната. В комисия за повторно бяхме подведени. Първият път беше, че се вършат поправки и нищо друго. Вторият път ни беше казано, че безусловно целият план е координиран, в това число и от Столична дирекция на вътрешните работи, означи Таков. 24 часа по-късно Столична дирекция на вътрешните работи излезе с позиция, че този план не е координиран с тях, което го прави противозаконен, акцентира Иван Таков. Той заяви, че през вчерашния ден се случи и първият случай с автомобил, врязал се в новите колчета на бул. " Патриарх Евтимий ", и попита кой ще носи отговорност за това.

 

Общинският консултант напомни, че транспортната комисия към СОС е поискала документи, въз основата на които е взето решението за новата организация на придвижване, които към момента не са получени. Вижда се безспорното отвращение за връзка, съобщи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР