Тайван запази своята позиция като втората най-свободна страна в Азия

...
Тайван запази своята позиция като втората най-свободна страна в Азия
Коментари Харесай

Тайван е втората най-свободна страна в Азия и седмата в световен мащаб

Тайван резервира своята позиция като втората най-свободна страна в Азия и седмата в света съгласно последния отчет на Freedom House.

Тайван записва 94 от 100 точки, което го прави втората най-свободна страна в Азия след Япония, която на собствен ред е с резултат от 96. Островът си поделя и седмото място в международен мащаб с Германия, Чехия, Естония и Исландия.

В отчета на Freedom House Тайван е получил 38 от 40 точки за политически права и 56 от 60 точки за цивилен свободи, като общият общ брой от 94 точки се равнява на миналогодишния.

Норвегия, Финландия и Швеция на собствен ред си разделят първото място. На втора позиция е Нова Зеландия, а Канада се класира трета. В другия завършек на спектъра се намира Китай, който е измежду 10-те минимум свободни страни, което го класира и на 81 място. С общ резултат от 9 точки, образуван от -2 точки за политически права и 11 точки за цивилен свободи, страната влиза в графата „ несвободни “.

По отношение на интернет свободата Тайван означи 80 от 100, заемайки четвърта позиция след Канада и Коста Рика на трето място, Естония – на второ и Исландия – на първо с резултат от 96 точки.

Според отчета точно разширението на властническото ръководство през последните 16 години е довело до миграционната и бежанската рецесия, пред която са изправени демокрациите. Данните обаче са безапелационни – „ демокрацията е най-предпочитаната система на ръководство “, като доказателство за това са точно милионите хора, които бягат от репресивните режими, с цел да живеят в свободни общества.

Докладът прави оценка 210 страни и райони по света като употребява за основни знаци политическите права и гражданските свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР