Тайван и Германия създадоха парламентарна група за приятелство, за да

...
Тайван и Германия създадоха парламентарна група за приятелство, за да
Коментари Харесай

Германия и Тайван задълбочават сътрудничеството си

Тайван и Германия сътвориха парламентарна група за другарство, с цел да укрепят още повече двустранните връзки, съобщи ДПА, базирайки се на тайванския заместник-министър на външните работи Тиен Чжон Гуан.

Тайпе и Берлин имат тясно съдействие във всяка област и групата ще ускори в допълнение връзките им, сподели той на церемонията по откриването на Тайванско-германската парламентарна асоциация за другарство.

Германия е най-големият търговски сътрудник на Тайван в Европа, сподели Тиен и добави, че те споделят общи полезности за независимост и народна власт.

През май немският парламент одобри резолюция в поддръжка на присъединяване на Тайван в Световната здравна организация. След това, през август се организираха диалози на високо ниво сред чиновници на тайванското и немското министерство на стопанската система.

Тайван и Германия са подписали от 2016 година над 10 съглашения, последното от които - в региона на авиационните услуги, датира от предходната година.

" Надяваме се, че (парламентарната група за приятелство) ще ускори в допълнение нашето съдействие в областта на търговията и човешките връзки ", сподели Тиен.

Германия разположи военноморската фрегата " Бавария " в Индийско-Тихоокеанския район за първи път от 20 години. Берлин също по този начин изпрати в района за първи път след Втората международна война бойни самолети, които се включиха към учението " Рапид Пасифик 2022 ", като част от своята индийско-тихоокеанска тактика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР