Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс

...
Григор Димитров отпадна в осминафиналите на турнира от сериите “Мастърс
Коментари Харесай

Американец би шута на Григор Димитров в Мадрид

Григор Димитров отпадна в осминафиналите на шампионата от сериите “Мастърс 1000 ” в Рим (Ит) с награден фонд близо 8 млн. евро. Контузия и липса на шанс попречиха на най-хубавия български тенисист да покаже максимума от себе си против американеца Тейлър Фриц и той отстъпи с 2:6, 7:6(11), 1:6 на централния корт във “Форо Италико ”.

Битката сред двамата продължи 2 часа и 42 минути и предложи доста драма и страсти на феновете. Григор излезе с превръзка на лявата ръка, която нарани при рухването си при започване на мача с французина Теренс Атман в предходния кръг.

Димитров пропусна доста шансове в първия сет, а неприятният му сервис го принуди да направи шест двойни неточности и той закономерно го загуби с 2:6, позволявайки на Фриц да стигне до два пробива в тази част.

Постепенно обаче в играта на Григор настъпиха доста положителни промени, най-много във връзка с сервиса му. Също по този начин той стартира да излиза повече на мрежата, което докара до негов триумф във втория сет, който бе решен в инфарктен тайбрек, траял близо 20 минути.

За страдание, физическото и прочувственото безсилие си споделиха думата и в решаващата трета част Димитров не съумя да откри противопоставяне на мощната и непрекъсната игра на първенеца от Делрей Бийч.

Това бе втората загуба от три мача за Григор в съперничеството му с Тейлър Фриц и третото му присъединяване в осминафиналите на шампионата във Вечния град, където най-хубавото му класиране е полуфинал през 2014 година. Българинът въпреки всичко усъвършенства достижението си от предишния сезон, когато отпадна в третия кръг от Новак Джокович, и завоюва 88 440 евро от наградния фонд на шампионата.

За статистиката Тейлър Фриц направи 13 аса в мача против единствено един на Димитров, като в това време българинът позволи 11 двойни неточности на сервис против единствено една за американеца. Българинът бе по-добър при печелившите удари - 37:27, само че направи доста повече непредизвикани неточности - цели 31 против единствено 9 за Фриц.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР