Сред персонала на сливенската детска градина, чиято кухня бе затворена

...
Сред персонала на сливенската детска градина, чиято кухня бе затворена
Коментари Харесай

След като 48 деца се натровиха в детска градина: Имало ли е заразени сред персонала

Сред личния състав на сливенската детска градина, чиято кухня бе затворена през предходната седмица поради подозрения за хранително натравяне, няма заразоносители . Това заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Николина Иванова.

Пробите са негативни - нямат патогенни организми, няма заболели измежду чиновниците , които имат достъп до храната, предава кореспондентът на организацията в Сливен Велина Василева.



Миналата седмица кухнята в детска градина „ Елица “ в града бе затворена, поради подозрение за хранително натравяне на 48 деца . Те са имали стомашни болки и повръщане, след хранене с печен сандвич с яйце и сирене .

Д-р Иванова заяви, че положението на децата е устойчиво и се усъвършенства. Три деца са били настанени в лечебно заведение .

Извършена е била повторна стерилизация в кухнята на детското заведение, а от здравната ревизия са взели повторни проби от ръце, повърхности, работно облекло.



Епидемиологичното изследване не е завършило, от Областната дирекция на Агенцията по сигурност на храните (ОДБХ) към момента не са завършили с проучванията. Продължава да е затворена кухнята на детската градина.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР