Тайланд одобри въвеждането на серия мерки за привличане на инвеститори,

...
Тайланд одобри въвеждането на серия мерки за привличане на инвеститори,
Коментари Харесай

Тайланд понижава данъци, за да привлече производители на електромобили

Тайланд утвърди въвеждането на серия ограничения за привличане на вложители, които ще създават електрически коли, мотоциклети, рейсове и кораби в страната, съобщи Блумбърг.

Компаниите, които създават плъг-ин хибриди ще получат три-годишен гратисен интервал, в който няма да дължат корпоративен налог, до момента в който за предприятията, които вършат напълно електрически транспортни средства този период ще е 8 години. Пакетът от ограничения бе утвърден от локалния Борд по нововъведенията, който е ръководен от премиера на страната Прают Чан Оча.

Очаква се тласъците да доведат до увеличено развиване на бранша и неговата верига на доставки в страната и да дадат забележителен подтик в трансформирането на сектора.

Тайланд към този момент е измежду главните южноазиатски хъбове за произвеждане на коли и съставни елементи на автомобилния отрасъл. Страната обаче се стреми да се нарежда като съществена притегателна точка за вложения от производителите на електрически коли. Според аналитичното звено на Блумбърг, което се занимава с оценки и прогнози в бранша на възобновимите енергийни източници и нови технологии BNEF, комбинацията от политики и тласъци, които се оферират в Тайланд, са преди всичко в района.

Сред другите съществени точки на пакета от ограничения са:
Производителите на 4-колесни електрически автомобили би трябвало да влагат най-малко 161 млн. $, с цел да могат да се възползват от данъчните облекченияОстаналите ще могат да употребяват гратисен интервал до 3 годиниПроизводителите  на електрически кораби с тонаж над 500 тона ще получат гратисен интервал от 8 години8 години гратисен интервал получават и производителите на съществени елементи като охладителни системи за акумулатори, регенативни спирачни системи и др.Производителите на  акумулатори ще получат до 90% отстъпка от дължимите вносни мита за 2 години
В Тайланд през 2019 година бяха създадени над 2 млн. коли, което прави страната 12-тят максимален производител на коли в света. Броят на производители на електрически коли в страната се е нараснал от 76 през 2015 година до 420 през 2019 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР