Татяна Лолова: „Че какво по-сериозно от шегата, радостта, ласката, признанието...

...
Татяна Лолова: „Че какво по-сериозно от шегата, радостта, ласката, признанието...
Коментари Харесай

В памет на Татяна Лолова излиза специално издание на последната й биографична книга

Татяна Лолова: „ Че какво по-сериозно от шегата, насладата, ласката, признанието... празник след толкоз делници. "

На 22 март 2021 година ни напусна обичаната от всички ни Татяна Лолова.Една от най-великите и надарени български актриси. Няма незаменими хора, само че има неповторими. Тя е точно от тях. Последно тя показа с публиката си своите тетрадки и рисунки, които беше пазила толкоз доста години. Отвори ги, с цел да си спомня за своя брачен партньор Славето. Така се роди книгата „ Дневници &делнициׅ ", под съставителството и редакцията на журналиста Георги Тошев. Книгата бе показана през октомври 2019 година в книжовен клуб „ Перото " към НДК, както и в поредност пътувания в страната и чужбина. Предоставените фотоси, спомен от премиерата, са на фотографа Орлин Огнянов.



От през днешния ден в книжарниците можете да намерите специфичното издание на „ Дневници &делници " в памет на кралицата на театъра. В книгата е вложен като подарък огромна картичка с авторски шарж на самата Татяна Лолова с дата 19 март 1988 година Това издание разкрива гения на актрисата освен на сцената и екрана, а и уменията й да рисува, да прави дизайн на облекла и кукли, да показа себе си посредством разказите си за сътрудници, другари, познати. Татяна Лолова озаряваше освен сцената и екрана. Появата й където и да е караше хората да се ухилен и да засияят. Тя беше ярък човек, дано е ярък и небесният й път!

***



„ Много съм играла... И съм чела забавни текстове на глас пред аудитория. Актьорът насита няма. Иска още и още! А като спре да желае, значи не е към този момент артист, а желае да стане режисьор, да събере група актьорчета и той да им споделя какво да вършат. Или стартира да написа автобиографии. На всеки му се дописа. Писатели доста, читателите понижиха.

Да не кажа... няма ги. Няма време за четене.

Ей!... Някой прохърка. Тихо... Ще го събудиш и ще вземе да пропише. " - Татяна Лолова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР