Таткото на въпросната дъщеря е Тимур Иванов, зам.-министър на отбраната

...
Таткото на въпросната дъщеря е Тимур Иванов, зам.-министър на отбраната
Коментари Харесай

Война и пир: Арестуваният генерал-милионер Тимур Иванов командвал...

Таткото на въпросната щерка е Тимур Иванов, зам.-министър на защитата на Русия. Миналата година поканил на рождения си ден 50 посетители. Яли, пили и се веселили три дни, а рожденикът платил 178 000 евро (около 15 млн рубли).

 

Тимур Иванов „ изгря “ ненадейно и в друга роля – като началник от съветска страна на градежа на газопровода Руски/Балкански/Турски поток. Какви са били контактите на обвинявания в корупция Тимур Иванов, задържан преди два дни, с български политици, занапред ще се разкрива. Знае се сигурно, че ролята му в плана за газопровода  е предоставена от Кремъл и персонално от Владимир Путин.

 

Припомняме, че в Русия арестуваха заместник-министъра на защитата ген. Тимур Иванов беше задържан по съмнение за взимане на рушвет. Според отчет във Important Stories, позоваващ се на два самостоятелни източника, същинската причина за ареста на съветския чиновник обаче е съмнение за държавна измяна. Плъзнаха даже клюки за присъединяване на Тимур Иванов в скрит план за свалянето на Владимир Путин.

.
Ген. Тимур Иванов, Владимир Путин и полк. от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Владимир Гундяев,

в този момент съветски партиарх Кирил...

 

Ето какво споделя военният специалист Александър Мусиенко по телевизионния канал FREEDOM: „ Русия не е страна, в която лишаването от независимост на висши корумпирани чиновници е редовно събитие. По-скоро те са възнаграждавани, в сравнение с осъдени. Не мисля, че приказваме за корупция, не всичко е толкоз просто “. Експертът уточни връзките на ген. Иванов със семейство Ковалчук, което е в топли връзки с съветския деспот Владимир Путин. „ Ковалчук ​​(Юрий, - б.ред.) е единственият човек, на който Путин разреши да го посещава до момента в който беше в изолираност по време на пандемията от COVID-19. И съгласно някои наблюдаващи по негов съвет Путин взе решение за пълномащабно навлизане в Украйна “. Това споделя още Мусиенко и добавя, че Тимур Иванов е бил част от съветския политически хайлайф, изключително непосредствен с военния министър Сергей Шойгу и „ гласът “ на Путин – Дмитрий Песков.

 

„ Така че ще бъде забавно да забележим по какъв начин ще се развият нещата. Прогнозирам, че стартира разпра измежду кремълския хайлайф. Ще чуем несъмнено и версия, че Иванов е разузнавач: работил е за разузнаването на Съединени американски щати да вземем за пример или на други страни... Това е единствено върхът на айсберга. Но той може да е обвързван с някакъв скрит план против самия Путин. Може би има цялостен кръг от хора, които са подготвяли скрит план търсили изходи на Запад, с цел да се опитат да се договорят за нещо... Скандалът занапред ще се разраства “, обобщава Александър Мусиенко.

 

Припомняме, че заместник-министърът на защитата на Руската федерация Тимур Иванов беше задържан преди два дни за период от 60 дни. Военният беше арестуван на 23 април по съмнение за приемане на рушвет в размер на 1 милион рубли. Според проверяващите Иванов е влезнал в незаконен сговор с трети лица за приемане на подкупи при осъществяване на договорни и подизпълнителски строителни работи за потребностите на съветското министерство на защитата.

 

От заявления за 2016-2019 година се оказа, че Иванов и брачната половинка му всяка година са си купували нов автомобил или мотоциклет. През 2016 година фамилията им е имало девет автомобила, а до 2019 година броят им се е нараснал до 12. Сред най-забележителните е автомобилът ЗиС-110 специфична версия (закупен през 2019 г.), цената му варира от 11 до 18 милиона рубли. Сред колите, притежавани от някогашната брачна половинка на Иванов Светлана Захарова от 2016 година насам, са Астън Мартин, Бентли Континентал, Хамър Н2 и два мотоциклета Харлей-Дейвидсън.

През 2019 година семейство Иванови закупи жилищна постройка с повърхност над 1,5 хиляди квадратни метра. Къщата е записана на името на брачната половинка на Иванов, а не на самия зам.-министър. Синът му от първия брак живее в Мексико в къща  350 кв.м., купена от татко му.

 

Иванов е най-богатият измежду зам.-министрите на защитата. Но не и по-богат от министър Сергей Шойгу, който има доста парцели, а дребната му щерка има бизнес за над 1 млрд $, съгласно съветски издания.

.
Едно от именията на Тимур Иванов, в което са му гостували Путин,

Песков и други от кремълския хайлайф...

 

През 2021 година е подписан закон за включване в лист на лицата, подлежащи на държавна отбрана, на държавни чиновници от въоръжените сили, взели участие в битката с тероризма, както и чиновници на непознати разследващи служби - участници в специфични интервенции. Във връзка с това информацията за тях е престанала да бъде обществена.

 

РИА Новости, публична организация на държавното управление в Москва написа: 48-годишният Тимур Иванов работи като заместник-министър на защитата на Руската федерация от май 2016 година и се счита за една от най-приближените фигури на министър Шойгу. Иванов в никакъв случай не е кариерен боен.

 

Роден е в Москва, където през 90-те години приключва факултета по изчислителна математика и кибернетика на Московския държавен университет „ Ломоносов “. След това Иванов „ се оказва зает в строителството “, заемайки поста консултант в отдела за създаване на нуклеарни уреди на Министерството на атомната енергетика. Иванов е работил в структурите на Росатом и по-късно в Министерството на енергетиката до 2012 година Той е управлявал създаване на обекти в България и Турция и е бил в топли другарски връзки с сегашния първи заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко “.Според някои дипломатически източници Тимур Иванов е бил в другарски връзки с посланичката на Русия в София Елеонора Митрофанова. Твърди се, че генералът-милионер е отговарял след 2017 година за градежа на газопровода Руски/Балкански поток, с който някогашният министър председател Бойко Борисов продължава да се гордее, а съгласно специалисти е загробващ България план. Неслучайно РИА Новости загатва съответно активност на Иванов в България и Турция. Може би точно под управлението на Тимур Иванов с изключение на съветски строителни компании той е обезпечил и въоръжената защита на българска територия. Което е брутално тъпчене на българското законодателство.

 

С експлоадирането на пълномащабната война против Украйна втората брачна половинка на Тимур Иванов - Светлана отпътува в Париж.

Според съветските следователи през март, когато са осъществени военни закононарушения под управлението на нейния брачен партньор, по-специално в окупирания Мариупол, Светлана прекарва време в извършване на покупки и отмора. Какво в действителност се случва в украинския Мариупол? Градът е срутен от съветската войска, огромна част от жителите са избити или прокудени. Руското министерство на защитата дава обещание да възвърне разрушените здания. Обявяват се състезания за строителни компании. Печелят ги избрани корпорации, считани за близки до зам.-военния министър Иванов. Твърди се, че той е получил рушвет, с цел да бъдат класирани избрани компании. Той отхвърля.

 

Преди време Тимур Иванов се прочу в медиите с възхищението си към нацистката униформа на Хитлер. При свое присъединяване в предаване на телевизионния канал " Звезда " приказва за мемориалния комплекс " Пътят на паметта ", където се съхранява униформа на фюрера на Третия райх Адолф Хитлер. " Уникално произведение ", възкликва ген. Иванов.

 

Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР