Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна

...
Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна
Коментари Харесай

Димитър Бонзов, с чиито пистолет бе простреляно дете в Арбанаси, ...

Районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред. След случая Бонзов, който се занимава с хлебопроизводство и хазарт, беше арестуван за 24 часа. Пистолетът му е бил оставен на скамейка, откъдето децата са го взели, откакто го помислили за играчка.

 

На родителите на 11-годишния стрелец няма да бъде търсена наказателна отговорност за неупражнен наставнически контрол, само че прокуратурата ще уведоми Агенцията за протекция на детето, добавя националното радио.

 

" Наказанията, които се плануват за тези закононарушения, са до 6 години отнемане от независимост за първото и от 3 до 10 години за второто закононарушение. Изследват се всички вероятни версии. Взети са натривки на всички присъстващи при случая лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в положително положение, няма заплаха за живота му ", съобщи по-рано през днешния ден районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. " Родителите не носят наказателна отговорност, само че носят гражданска такава ", съобщи още той.

 

Простреляното в десния крайник момиче е оперирано и в положително общо положение. То ще продължи лекуването си в софийска университетска клиника, където беше превозено през днешния ден.

 

Инцидентът стана на 12 май по време на тържество за рожден ден. 11-годишното момче е простреляло с револвер " Смит енд Уесън " 357 в дясното стъпало 12-годишната си вуйна. Момичето е полусестра на брачната половинка на Явор Божанков - щерка на татко й от втория му брак.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР