Танци, музика, много настроени и разбира се заслужени аплодисменти. Такава

...
Танци, музика, много настроени и разбира се заслужени аплодисменти. Такава
Коментари Харесай

„Европа танцува” под куполите на Ларгото


Танци, музика, доста настроени и несъмнено заслужени овации. Такава е атмосферата в центъра на София под куполите на Ларгото, където концертът „ Европа танцува “ предложения столичани и гостите на града във връзка празника на Стария континент, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Много бяха тези, които не пропуснаха в почивния ден да дойдат, да чуят и видят това, което им бяха подготвили музиканти и танцьори. Така освен седнали, само че и правостоящи се оказаха гостите под куполите на Ларгото заредени с доста въодушевление, и не пестящи овации. И в самия център на столицата софиянци и посетители на София се радваха на музикално-танцово шоу с присъединяване на професионални и любителски танцови сформира, солисти артисти и музика онлайн в осъществяване на Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов. Програмата показва палитра от обичайни танци на европейските нации. Валс, ирландски, български и други ритми забавляват публиката в този план от програмата на „ Европейски музикален фестивал “ `2018.
 Представят се другите типове танци в Европа. Представят се другите типове танци в Европа. / БГНЕС
„ Уникално е събитието. Представят се другите типове танци в Европа. С доста въодушевление, с доста обич. Участват трупата на National Art, сътрудници от музикалния спектакъл Илона Иванова и Денко Проданов. Освен това фолклорни ансамбли „ Здравец ” и „ Средец ”....И сме в едно такова приповдигнато въодушевление. Надяваме се ние участниците в този театър да го дадем на публиката и те да се върнат в къщи заредени с доста обич и страст ”, споделя Катерина Тупарова. Тя и Александър Мутафчийски са актьори от Националният музикален спектакъл "Стефан Македонски". Катерина Тупарова показа, че за втора година се организира този концерт и както споделя тя, те имат честа да бъдат водещи, както и сценаристи на концерта. „ Музиката, танцът - това са неща, които ни сплотяват и ние би трябвало да търсим повече неща, които ни сплотяват. Въпреки, че всеки един народ, който представяме той си е присъщ със своята еднаквост и на националния си костюм, и на музиката си, на песните си, на танците си, само че ние сме едно общо семейство и какво по-хубаво дружно да представим всеки своето многообразие. Мисля, че настроението е прелестно и по тази причина има толкоз доста хора ”, сподели Александър Мутафчийски.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столичната община. Съорганизатор на форума е Министерството на културата на Република България./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР