Тъмният цвят на някои продукти се дължи на естествените растителни

...
Тъмният цвят на някои продукти се дължи на естествените растителни
Коментари Харесай

Сподели и спечели: Ядете ли „черни“ храни?

Тъмният цвят на някои артикули се дължи на естествените растителни пигменти антоцианини. Направени изследвания демонстрират, че антоцианите имат противовъзпалителни свойства и пазят от развиването на сърдечносъдови болести и рак. Тази седмица ви питаме: Ядете ли „ черни “ храни?
Ето няколко образеца за „ черни “ храни и какви са техните изгоди за здравето:
 
►Черна  соя
Има високо наличие на протеини, фибри и антоцианини. Според японски учени черната соя способства повече за намаление равнищата на холестерола, в сравнение с елементарната.

 
►Черен ориз
Също както горските плодове черният ориз е богат на антиоксиданти, които имат потвърден предпазен резултат против сърдечносъдови, онкологични и други болести. Смята се, че черният ориз съдържа повече фибри и хранителни субстанции от белия. 

 
►Черен сусам
Той е по-ароматен и богат на хранителни субстанции, в сравнение с белият. Черният сусам е добър източник на калций - в 1 г се съдържат към 85 мг от минерала. Черният сусам съдържа и протеини, фосфор, желязо и магнезий. Полезен е за храносмилателната система. Черните сусамови семена са чудесна добавка към сьомга и други типове риби.

 
►Къпини
Съдържат танин, лутеин, манган, фолиева киселина и два пъти повече витамин C от боровинките. Къпините са богати и на фибри, които са потребни за вярното действие на червата, спомагат и  за поддържането на здравословно тегло. Според някои проучвания те водят до намаление равнището на „ нездравословния “ холестерол. 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР