Омръзна ли ви косата ви постоянно да цъфти и да

...
Омръзна ли ви косата ви постоянно да цъфти и да
Коментари Харесай

Кажете СТОП на цъфтящите краища!

Омръзна ли ви косата ви непрекъснато да цъфти и да наподобява суха и накъсана? Ето по какъв начин един път вечно да се справите с цъфтящите краища.

Цъфтежът на косата е постоянно срещан проблем, само че с подобаваща грижа и защитни ограничения можете да го сведете до най-малко. Ето няколко съвета по какъв начин да кажете " СТОП " на цъфтежа на косата:
 Редовно подкастряне

Подстригвайте косата на всеки 6-8 седмици. Редовното подкастряне на връхчетата предотвратява натрупването на повредена коса и разпространяването на цъфтежа. С постоянно подкастряне косата ви няма да наподобява суха, заплетена и с никакъв искра. 

Използване на подобаващи артикули

Шампоаните и балсами за суха и повредена коса са чудесни са поддържането на косата свежа и здрава. Избирайте артикули, които съдържат хидратиращи и подхранващи съставки. Избирайте също безсулфатни артикули. Те са по-нежни към косата и не я изсушават.

 

 Добави изложение

Дълбоко поддържане

Използвайте надълбоко подхранващи маски един път седмично, с цел да възстановите влагата и еластичността на косата. Нанасяйте малко количество масло (като арганово, кокосово или масло от жожоба) на краищата на косата.

Правилна грижа при сушене и стилизиране

Избягвайте несъразмерната топлота. Намалете потреблението на топлинни уреди като сешоари, преса и маша. Когато ги употребявате, постоянно нанасяйте термозащитен спрей. Или пък настройте сешоара на по-слаба степен. А най-добре е да оставяте косата да изсъхва сама. 

Не търкайте косата с забрадка. Използвайте мека забрадка, с цел да попиете непотребната влага от косата, вместо да я търкате.

 

 Добави изложение

Защита на косата

Ограничете боядисването, изправянето и къдренето на косата.
Носете шапка на при мощно слънце. UV лъчите могат да увредят косата, тъй че е значимо да я отбраните от тях. Ако не ви подхожда носенето на шапка, тогава използвайте UV-защитни артикули за коса.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР