Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните

...
Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните
Коментари Харесай

Сийка Милева: Прокуратурата ще провери всички приватизационни сделки

Там, където има данни за закононарушения по линия на приватизационните покупко-продажби, ще бъдат формирани досъдебни производства. А в случай че има изтекла отминалост обществеността ще бъде осведомена за целия приватизационен развой и нанесените вреди от нея. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева, представена от БГНЕС.

Милева напомни, че по-рано през днешния ден основният прокурор Иван Гешев разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) осъществяването на цялостна инспекция на целия приватизационен развой, както и на последващия надзор от виновните за това министерства, държавни организации и други държавни ведомства.

„ Проверката ще обхване всички приватизационни покупко-продажби, осъществяването на заплащания по тях, без значение от типа на платежните средства. ДАНС следва да откри събрани ли са плануваните в приватизационните контракти неустойки, лихви, компенсации и банкови гаранции, при положение на тяхното отчасти или изцяло несъблюдение. В тази връзка следва да се откри осъществени ли са дейности по повреждане на приватизационните контракти, при положение на тяхното несъблюдение. Проверяващите би трябвало да открият по какъв начин е била водена цялата документи по настоящия следприватизационен надзор, осъществявани ли са инспекции по осъществяване на приватизационните контракти и била ли е обновена навреме информацията в обществените регистри “, изясни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР