Париж — Тълпи започнаха да се събират рано сутринта в

...
Париж — Тълпи започнаха да се събират рано сутринта в
Коментари Харесай

Олимпийският огън достига Франция за Олимпиадата в Париж през 2024 г. на борда на ветроход от 19-ти век

Париж — Тълпи започнаха да се събират рано сутринта в сряда към остарялото пристанище на Марсилия, когато на хоризонта се появи ветроход от 19-ти век, носещ олимпийския огън. Повече от 1000 лодки придружаваха Belem, тримачтова шхуна, до момента в който наближаваше пристанището на втория по величина град във Франция в муден морски церемониал в умерено море под ясно синьо небе.

Пламъкът ще бъде изваден на брега в сряда вечерта от четирикратния френски олимпийски медалист, плувецът Флоран Маноду. След това неочакван посетител ще го вземе и ще възпламени олимпийския казан в Старото пристанище пред предстояща навалица от 150 000 души.

Градските управляващи споделиха, че се чака милиард повече хора да гледат събитието онлайн по малкия екран по целия свят - първи театър за почитателите по-малко от три месеца преди началото на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година на 26 юли.

p>

Няколко спортни звезди ще вземат присъединяване в парада, в това число някогашната звезда от НБА Тони Паркър и великия футболист от К...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР