Т.нар. политолог Георги Харизанов, известен още като бивш шеф на

...
Т.нар. политолог Георги Харизанов, известен още като бивш шеф на
Коментари Харесай

Заплата с 5 цифри: Георги Харизанов се даде на „Трейс“

Т.нар. политолог Георги Харизанов, прочут още като някогашен началник на „ Напоителни системи “ и шеф на „ Евронюз “, има ново занятие, откакто бе изритан от малкия екран. Причината за раздялата с управителния пост в медията бяха подозрения за финансови злоупотреби и невалидни счетоводни документи.

Само един от тях показвал, че Харизанов е имал 6000 лева разноски за гориво на автомобил, който изобщо не е излизал от гаража. Няколко месеца след напускането на „ Евронюз “ Харизанов към този момент е назначен за бизнес съветник във компания „ Институт по транспортна инфраструктура “. Нейният съсобственик Христо Грозданов е един от най-близките другари на притежателя на „ Трейс Груп Холд “ проф. Николай Михайлов и даже се счита, че е негово подставено лице в компанията.

Строителният колос, прочут като огромен усвоител на средства от публични поръчки, непрекъснато се забърква във всевъзможни кавги, най-големият от които бе трагичната злополука край Своге, довела до гибелта на 20 души в кран на август 2018 година. Тогава шефовете на компанията бяха подведени под отговорност поради компрометираната асфалтова настилка на пътя край града, предизвикала невижданата покруса.

„ Трейс “ е компанията, прочула с некадърността си да подреди паветата в София и центърът на столицата още веднъж е затворен поради ремонт на ремонта.

Реклама

„ Институтът по транспортна инфраструктура “ е регистриран през 2012 година, с цел да развива научноизследователска и развойна активност, да основава новаторски артикули, произведения и материали.

Оборотът за 2019-а е 695 000 лв..

Предполага се, че работата на Жоро Тръбата ще е основно с лобистка устременост, защото представящият се за „ политически анализатор “ престъпно проявен столичанин се бута в елита и поназнайва тоя-оня от върхушката.

Според „ Филтър “ заплатата на Харизанов щяла да е петцифрена…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР