Свлечена скална маса затвори за малко новооткрития обходен път на

...
Свлечена скална маса затвори за малко новооткрития обходен път на
Коментари Харесай

Срутище затвори за кратко прясно открития обходен път на Габрово

Свлечена скална маса затвори за малко новооткрития обходен път на Габрово. Свлачището, което е провокирано от проливните дъждове в района, е почистено неотложно и придвижването в правата е без ограничаване, заяви Агенция "Пътна инфраструктура ".

Продължава укрепването на скатове на сектори от Обходния път на Габрово. Предвижда се дейностите да приключат до края на юли. Те се правят без прекъсване на трафика и възпрепятстване на пътуването, коментират още от пътната организация.

Преди две седмици министър-председателят мина по новите 12 км от обходния път на Габрово. В новоизградената права от обходния път е и тунелът под Бакойския хълм. Двете уреди ще свързват обходния път на Габрово с центъра на града. И двата пътни възела са с енергоефективно осветяване.

Изпълнител на обходния път на Габрово е Консорциум ПСВТ, в който са: "Хидрострой " АД, "Пътни градежи - Велико Търново " АД, "Пътинженерингстрой - Т " ЕАД. Договорът за строителство е за 92 940 000 лева с Данък добавена стойност.

Обходният път на Габрово е част от транспортното направление Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис.

Основните посоки, които ще обслужва обектът, са: Русе - Велико Търново - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа) и Оряхово - Севлиево - Шипка - Стара Загора - Свиленград (Маказа).

През октомври предходната година стана ясно, че Европейската комисия е почнала процедура по налагане на финансова промяна в размер на 5.67 млн. евро или към 11 млн. лв. поради закъснение на дейностите по строителството на новия обход на Габрово.

За да не загуби финансирането, страната раздели обхода на етапи и изпрати молба до Европейска комисия да трансферира средствата от интервала 2007 - 2013 година към интервала 2014 - 2020. Молбата беше призната, само че изискването беше пътят да е подготвен до края на предходната година.

Пътят, който ще изнесе трафика отвън града, ще води към бъдещия тунел под Шипка. За него сега тече социална поръчка за избор на реализатор.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР