Свищов. В препълнения салон на Първо българско народно читалище Еленка

...
Свищов. В препълнения салон на Първо българско народно читалище Еленка
Коментари Харесай

Велико Търново: Детска градина „Слънчо“ в Свищов отпразнува 60-годишен юбилей

Свищов. В препълнения салон на Първо българско национално читалище „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “ деца, учители, родители и посетители отпразнуваха по трогателен метод 60-годишнината на детска градина „ Слънчо “, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Специални посетители на празника бяха Екатерина Миновска – гл. специалист „ Предучилищно обучение “ при Регионално ръководство на образованието (РУО) – Велико Търново, Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов, ръководителят на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов, шефът на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов и шеф отдел „ Образование “ Румяна Кузева.
От името на началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева и от свое име Екатерина Миновска поздрави управлението, личния състав и децата от детското заведение, като акцентира, че са почтени почитатели на създателя на първата детската градина в България – Никола Живков. Тя се обърна и към родителите, изразявайки насладата си от новите благоприятни условия, които им се дават, а точно взаимно с възпитателите да вземат участие интензивно в процеса на предучилищно обучение на своите деца.
Заместник-кметът Анелия Димитрова също насочи от свое име и от името на кмета на Свищов Генчо Генчев най-искрени поздравления и благопожелания във връзка честването на 60-годишнината от основаването на детска градина „ Слънчо “, която тя дефинира като „ знак на качественото обучение в Свищов и една добра традиция “. Тя зарадва малчуганите, като показа, че Общината е подготвила дарове за тях, а в края на тържеството всички бяха сюрпризирани с красива празнична торта, обезпечена от община Свищов.
Директорката на детското образователно заведение Цветана Трифонова в трогателно слово наблюдава историческото развиване на градината през всичките 60 години, като акцентира въздействието на шефовете преди нея. Тя сърдечно благодари на екипа, с който работи в този момент и на сътрудниците си, с които е работила през годините. Директорката насочи благодарности и към благодетелите, които са подкрепили реализирането на тържественото честване на 60-годишния празник, като не пропусна и община Свищов, наблягайки систематичната поддръжка, и напъните на управлението за възобновяване на материалната база.
Празникът продължи с пъстри песни и танци, които бяха изпълнени с доста въодушевление от децата на ДГ „ Слънчо “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР