Свиневъди от страната обявиха, че стопаните на домашни прасета носят

...
Свиневъди от страната обявиха, че стопаните на домашни прасета носят
Коментари Харесай

Свиневъди срещу стопаните на домашни прасета

Свиневъди от страната оповестиха, че стопаните на домашни свине носят огромна виновност за разпросранението на чумата по свинете. Те желаеха в цялата страна да бъде оповестено изключително състояние. И упрекнаха притежателите на домашни свине в нарушаване на закона.
На пресконферениця в Българска телеграфна агенция притежателите на свинеферми и свенокомплекси прочетоха декларация в поддръжка на ограниченията против болестта. В документа се почоква, че протестиращите стопани поддържат нарушавания в закона.
Припомняме, че в няколко области притежателите на домашни свине излязоха на митинг и отхвърлиха да унищожат животните си, макар разпореждането на БАБХ. Хората желаят ясни гаранции, че ще бъдат обезщетени. От Българска социалистическа партия пък настояха за незабавни ограничения за изкупуване на прасетата, отглеждани в така наречен " заден двор ". Именно, с цел да може стопаните да получат отплата.
От сектора обаче настояват, че развъждането на нерегистрирани животни би трябвало да спре и че това е една от главните аргументи заболяването да се разпрострянава толкоз бързо.
Свиневъдите са срещу саботажа на въведените ограничения. Ако страната не се оправи с казуса, може би ще се лишим от европейските средства за обезщетение, притесняват се от сектора.
По думите на изпълнителния шеф на Асоциацията на месопреработвателите в България Светла Чанова " всички би трябвало да поемем разноските поради това, че 65 кланици ще бъдат затворени и хилядите служащи там ще останат без работа ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР