Световното клубно първенство по футбол може също да бъде реформирано,

...
Световното клубно първенство по футбол може също да бъде реформирано,
Коментари Харесай

Световното клубно първенство може да бъде реформирано във вид на лига

Световното клубно състезание по футбол може също да бъде реформирано, като тази концепция е била обсъждана през днешния ден по време на съвещанието на Съвета на ФИФА, което се организира в Колката (Индия). Евентуални промени са планувани от 2021-а година, заяви пред публицисти членът на Съвета на ФИФА Мон Ю Чун от Република Корея.

" Съветът на ФИФА разиска основаването на Световна лига- шампионат, който ще бъде проведен въз основата на Световното клубно състезание. Така че от 2021-а година най-вероятно този шампионат ще се организира в нов формат, а не е изключено да бъде изместен и през лятото. Направлението, в което се движим, е ясно- повишение на качеството на тимовете, които ще вземат участие, както и увеличение на броя. Работата продължава, само че нещата имат своите очертания, добави корейският член на управителното тяло на ФИФА.
FIFA have now decided that all winners of the former Intercontinental Cup, will now be recognised as the #ClubWC champions for those years. pic.twitter.com/V2nkcaiiD5
— M•A•J (@UltraSuristic_) October 27, 2017

" Времето на осъществяване също ще се разисква, като концепцията е да бъдат задоволени всички ползи. Една от концепциите е този шампионат да заеме мястото на летните контроли на огромните клубове. Ще изслушаме мнението и на футболистите, добави Мон Ю Чун. Световното клубно състезание във тип на шампионат се организира от 2000-ата година, като зае мястото на мача за Междуконтиненталната купа, противопоставящ клубните първенци на Европа и на Южна Америка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР