Полузащитникът на английския Ливърпул Уатару Ендо призна, че е трудно

...
Полузащитникът на английския Ливърпул Уатару Ендо призна, че е трудно
Коментари Харесай

Ендо: Ливърпул ще успее да замени мен и Салах

Полузащитникът на британския Ливърпул Уатару Ендо призна, че е мъчно да напусне Мърсисайд за идния шампионат за Купата на Азия, откакто тъкмо е почнал да усъвършенства формата си и да играе постоянно на „ Анфийлд “.

Капитанът на националния тим на Япония, който дойде за 16 милиона от немския Щутгарт, стартира като титуляр в последните 6 мача, заменяйки контузения Алексис Макалистър и тази процедура безспорно оказа помощ на 30-годишният японец да се приспособява към ритъма във Висшата лига. Но успеха над Нюкасъл на Нова година, която усили преднината на Червените на върха в класирането на 3 точки, се оказа последната среща за Ендо преди да замине за Катар. Япония е един от любимците на започващия другия петък азиатски континентален шампионат.

Друг значим състезател на Ливърпул – Мохамед Салах също излиза от групата на Юрген Клоп, защото ще играе за Купата на Африка с Египет. И до момента в който Салах е неоспорим титуляр, то когато Ендо се върне, то Макалистър по всяка възможност ще се е възстановил и заиграл.

„ Разбира се, че желая да остана тук, само че съм и народен играч, което е значимо за мене, а също по този начин съм и капитан. Така че сега съм фокусиран върху националния тим и просто би трябвало да дам най-хубавото от себе си ", съобщи Ендо.

" Искам да реализираме положителни резултати за Купата на Азия, само че пък това значи, че ще би трябвало да остана още по-дълго в Катар. Но Мака (б.а – Мак Алистър) ще се върне скоро в стартовите 11, тъй че от позиция на Ливърпул всичко е наред. Сигурен съм, че и без мене тимът ще играе на 100 %. Искам да се върна от Катар с купата. И имам вяра, че ще ни заменят по най-хубавия метод и мен, и Мо Салах “, добавя японският халф.

Късното му идване в тима в края на август означаваше, че той ще има по-дълъг интервал на акомодация, тъй че първоначално получаваше главно мачове в Лига Европа и за Купата на Лигата. Но травмата на Макалистър и натоварения график през декември му дадоха опция да покаже себе си и той не се изложи.

" Бяха най-трудните Коледа и Нова година в живота ми, само че да играя футбол е необикновено, тъй че и аз се любувах ", добави Ендо.

" Графикът в действителност беше смъртоносен, само че да играя мач след мач е нещото, което ми оказа помощ и аз го знам. Знам какъв брой контузени имахме, тъй че бях наясно – с цел да държим равнището, би трябвало да съм всяка минута на 100 %. Играхме добре, аз също играх добре. Мениджърът сподели религия в мен. Другите играчи също ме познават по-добре в този момент, това също е значимо ", радва се на шанса си Ендо.

Поради неналичието на много играчи, шефовете и мениджърът Юрген Клоп взеха решение да върнат от наем в Уигън от Лига 1 20-годишния Джеймс Балагизи, който досега има едвам 7 мача в мъжкия футбол.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР