Световно признание за гувърньора на БНБ Димитър Радев. Управителят на

...
Световно признание за гувърньора на БНБ Димитър Радев. Управителят на
Коментари Харесай

Димитър Радев след най-добрите банкери в света

Световно самопризнание за гувърньора на Българска народна банка Димитър Радев. Управителят на Българската национална банка бе отличен с най-високата оценка " А " в годишната ранглиста на авторитетното издание Global Finance. В влиятелната ранглиста, която изданието прави от 1994 година, Димитър Радев  влиза за четвърта поредна година. В нея са включени централните банкери от над 100 страни.

„ A “ e най-високата оценка в скалата. Оценките са основани на канара от “A ” to “F ”, като се взимат поради резултатите и триумфа в области като надзор на инфлацията, цели за стопански напредък, непоклатимост на валутата, ръководство на лихвите.

Гуверньорът на Българска народна банка Димитър Радев получава най-високата оценка в класацията дружно с централните банкери на Европейската централна банка Кристин Лагард, Чехия, Исландия, Русия, Бразилия, Канада, Кувейт, Мароко, Египет.

С едно ходило по-ниско, с оценка „ A- ", са отличени централните банкери на Израел, Нова Зеландия, както и ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР