Световно известният фотограф Ян Артюс-Бертран облече оранжева спасителна жилетка на

...
Световно известният фотограф Ян Артюс-Бертран облече оранжева спасителна жилетка на
Коментари Харесай

Зуавът на моста Алма в Париж беше облечен със спасителна жилетка

Световно известният фотограф Ян Артюс-Бертран облече оранжева избавителна жилетка на воина на парижкия мост Алма – алегорична акция за повишение на публичната сензитивност към климатичните промени.

Зуавът на моста се употребява като мярка за повишението на водите на Сена, която през последните дни доближи рисково равнище и заплаши града с наводняване. От седмица реката покрива бедрата на статуята, а всекидневно доближава най-вече до глезените й.

Прочутият фотограф провежда акцията с фондацията си Goodplanet. Той обърна особено внимание на „ непредвидената загуба на биоразнообразие на планетата и растежа, който унищожава планетата “. Артнюс-Бертран е прочут с неповторимите си пейзажи от въздуха, снимани по цял свят.

Нивото на реката и течението не разрешиха статуята да бъде доближена с транспортен съд и по тази причина беше облечена от двама алпинисти, които се спуснаха от моста, споделя „ Паризиен “. На моста бе окачен черен транспарант с надписа „ Get ready for global warming “ (Подгответе се за стопляне на климата).

Според ново изследване, огласено в края на януари, световното стопляне ще усили наводненията в Европа, ще се усили и влажността на по-топлия въздух.

От 29 януари, когато Сена доближи най-високото си равнище, остава оранжевият код за заплаха от преливане.

В същото време тази седмица се чака внезапно захлаждане и снеговалеж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР