Световният номер 1 Новак Джокович поздрави Рафа Надал за епичната

...
Световният номер 1 Новак Джокович поздрави Рафа Надал за епичната
Коментари Харесай

Джокович: Надал отново показа защо е толкова голям шампион

Световният номер 1 Новак Джокович поздрави Рафа Надал за епичната победа в четвъртфиналите на Ролан Гарос. В гладиаторска борба в Париж, испанецът се наложи на сърбина с 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4) и откри място на полуфиналите в конкуренцията.

" На първо място бих желал да поздравя Рафа. Днес победи по-добрият състезател на корта и той изцяло заслужи триумфа си, тъй като сподели невероятна резистентност във значимите точки. Не започнах добре, до момента в който Надал беше на най-високото си равнище още от първата точка на мача и започва превъзходно в три от четирите сета”, показа Джокович.

„ Днес той още веднъж сподели за какво е толкоз огромен първенец, а публиката също имаше голяма роля при завръщането му в четвъртата част, защото 99,9% от феновете подкрепяха точно него и несъмнено му помогнаха да повиши своята сила в решителните мигове. Знам, че можех да играя и по-добре, единствено че не се възползвах от възможностите си”, сподели още сърбинът.

„ Помислих си, че съм назад в играта, щом направих поврат във втората част, единствено че Надал остана все толкоз стабилен душевен и ме лиши от опцията да вляза в пети сет, където всичко беше допустимо. Все отново съм горделив от метода, по който се борих. Много хора споделяха, че изискванията са в моя изгода, само че не съм склонен, че е по този начин. Играхме при сходни условия през 2020-а година, когато Надал напряко " измете " корта с мен. Не видях никакви признаци на травма от негова страна, но това въобще не ме изненадва, имайки поради по какъв начин и различен път е успявал да се завърне доста бързо на оптимално обороти, откакто е претърпял някаква контузия ", приключи двукратният първенец в Париж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР