Световната здравна организация свиква заседание на членовете си, за да

...
Световната здравна организация свиква заседание на членовете си, за да
Коментари Харесай

СЗО търси стратегия за справяне с новия щам

Световната здравна организация привиква съвещание на членовете си, с цел да разиска тактики за противопоставяне на новата, по-заразна разновидност на ковид, която се появи във Англия, оповестява " Ройтерс ".

Според районния шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге ограничението на пътуванията до ограничение на разпространяването на болестта е рационално, до момента в който не бъде получена по-конкретна информация, съобщи News.bg. Организацията обаче настоя да не избухва суматоха поради новия вариант, акцентирайки, че това е обикновено развиване на пандемията. От СЗО поздравиха английските здравни управляващи, че са съумели да го открият.

Тъй като поради възбраната за тежкотоварните коли да влязат във Франция се образуваха километрични опашки на автомагистрала в Южна Англия, СЗО уточни, че превозът на съществени доставки, като храна, медикаменти и гориво, би трябвало да бъде приоритизиран и улеснен.

Производителите на медикаменти, в това число BioNTech и Moderna, се пробват да тестват имунизациите си против COVID-19 и против новата разновидност. Световната здравна организация обаче акцентира, че към момента няма задоволително информация, с цел да се откри дали новият вариант може да повлияе на ефикасността на имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР