Световната правителствена среща на върха започна работа днес в Дубай,

...
Световната правителствена среща на върха започна работа днес в Дубай,
Коментари Харесай

В Дубай започна седмата Световна правителствена среща на върха

Световната държавна среща на върха стартира работа през днешния ден в Дубай, Обединените арабски емирства. Целта на тазгодишното седмо издание на срещата е да се усъвършенства животът и благосъстоянието на седемте милиарда души на планетата посредством деен разговор по опазването на здравето, енергетиката, образованието, хранителната сигурност и технологиите, съобщи пред публицисти в навечерието на форума министърът по държавните въпроси и бъдещето Мохамад Абдула Ал Гергауи.

Тридневното събитие, на което се чакат над 6000 гости, ще бъде по-голямо от миналогодишното. В него ще вземат участие представители от 140 страни и 30 интернационалните организации, които ще се включат в 200 панелни сесии и 16 специфични конгреси, означи министърът, който е председателстващ на срещата на върха.

"Днешният свят е взаимносвързан, непрекъснато изменящ се и под въздействието на фактори, общи за всички държавни управления. Няма разрастващи се и развити страни, а просто над седем милиарда души, търсещи по-добро здраве, по-добро обучение, еднакъв достъп до технологиите, заслужено систематизиране на храна и сила, и благополучен и кротичък живот ", уточни министърът, представен от локални медии. Той посочи, че срещата на върха се е трансформирала в източник за ентусиазъм за държавни управления и жители с сполучливите си световни модели за развиване, в което технологиите и интернационалната търговия играят основна роля в построяването на връзки сред държавните управления и техните жители за реализиране на по-добро бъдеще за човечеството.

Светът понесе доста премеждия заради неуспехите на държавни управления и тези провали станаха тежко задължение за народите и обществата, съобщи Мохамад Ал Гергауи. За да се оправят с тези проблеми и да създадат измененията, нужни за по-добро бъдеще, държавното управление на ОАЕ и държавните управления по света би трябвало да се концентрират върху основни въпроси като образованието, опазването на здравето и превоза, означи министърът.

През днешния кондензиран с многочислени кръгли маси, панели и сесии конгрес участниците чуха предизвестието на ръководещия шеф на МВФ Кристин Лагард, че излизането на Англия от Европейски Съюз ще се отрази зле на стопанската система ѝ, и обещанието на новия министър председател на Ливан Саад Харири, че с нови промени и закони ще преодолее тежката икономическа рецесия. Пакистанският министър председател Имран Хан посочи в изявлението си, че единственият метод страната му да се изправи на крайници е посредством огромна стратегия за промени, която ще бъде сложна, само че е единственият метод за облекчение на бедността
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР