Светът трябва да се подготви за нови пандемии, заяви генералният

...
Светът трябва да се подготви за нови пандемии, заяви генералният
Коментари Харесай

СЗО: Гответе се за нови пандемии

Светът би трябвало да се приготви за нови пандемии, съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейсус в публикувано видео във връзка Международния ден на прогивоепидемическата подготвеност, предава ТАСС.

По думите му зародилата пандемия през 2020 година няма да е последната, тъй като разпространяването на вирусите е „ витална действителност “. Трудно е да се повярва, че преди година COVID-19 ни беше изцяло чужд, само че за 12 месеца светът се обърна с главата надолу, споделя здравният началник и предвижда, че следствията от ковид излизат оттатък рамките на самостоятелната болест и ще имат дълготрайни последици за международната стопанска система и общественост.

Гебрейсус прикани да си извлечем поука от случилото се - да се ускорят вложенията за опазване на здравето, да се регистрира връзката човек- животни-природа.

Докато прознасяше речта си, броят на инфектираните с ковид по света трансферира 80 милиона. От тях 45 милиона към този момент са оздравели, 1,7 милиона са умрелите. Най-много са позитивните случаи в Съединени американски щати, Индия и Бразилия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР