Свързаната с Русия заплаха за националната сигурност на Съединените щати

...
Свързаната с Русия заплаха за националната сигурност на Съединените щати
Коментари Харесай

САЩ: Заплахата за националната сигурност е сериозна

Свързаната с Русия опасност за националната сигурност на Съединените щати е сериозна. Това стана ясно след среща на представители на службите и разузнаването със съветника по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан.

По думите на ръководителя на Камарата на представителите в Конгреса - републиканецът Майк Джонсън, по казуса би трябвало да се работи неотложно. С сходна позиция излезе и ръководителят на Комисията по разузнаването Майк Търнър, като изрази убеденост, че все още Администрацията прави допустимо най-хубавото.

За евентуална сериозна опасност от страната на Русия в Съединените щати се приказва от няколко седмици. Съюзниците на Вашингтон са известени за данните на разузнаването, написа Ройтерс. Според изявления в американски медии, Русия е създала галактическо нуклеарно оръжие, което може да поразява разследващи и информационни спътници. Според съветското външно министерство, информацията за опасността е " злонамерено съчинителство ".

" Става дума за нещо съществено. Някои елементи към този момент са известни. Има и доста догатки. Но това, което ни е разрешено да кажем, е че става дума за нещо доста съществено. Да, то има връзка с Русия. И не е въпрос, който търпи отсрочване. Това е нещо, с което би трябвало да се заемем съществено и неотложно. И ще го създадем ", съобщи Майк Джонсън, ръководител на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР