Суверенният фонд на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) е

...
Суверенният фонд на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) е
Коментари Харесай

Саудитска Арабия влага $400 милиона в американския шоу бизнес

Суверенният фонд на Саудитска Арабия Public Investment Fund (PIF) е придобие за $400 милиона дял в американската компания Endeavor, най-голямата в света организация за набиране на представители на шоу бизнеса. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на свои добре осведомени източници.

Според източниците на организацията, договорката се възнамерява за бъде приключена на 19 март, ден откакто престолонаследникът на саудитското кралство принц Мохамед бин Салман и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще се срещнат в Белия дом.

 Саудитска Арабия влага $64 милиарда в занимания
Саудитска Арабия влага $64 милиарда в занимания

След 35 години, в които в страната нямаше кина

А при започване на април принцът ще бъде почетен посетител на вечерята в Лос Анджелис, проведена от генералния шеф на Endeavor, Ари Емануел.

Компанията Endeavor, която провежда с шоу събития в целия свят, в това число Седмицата на модата в Ню Йорк, може да изиграе основна роля в възобновяване и развиването на развлекателната промишленост в Саудитска Арабия.

Кинотеатрите и други форми на културни изяви бяха неразрешени в кралството преди 35 години.

Един от обсъжданите разновидности за взаимна активност на компанията с Главното ръководство на спорта и Главното ръководство на развлеченията на Саудитска Арабия над планове - от организация на културни мероприятия до подготовката на спортисти.

PIF купува акции на Endeavor при същите условия, при каквито сингапурският фонд GIC Pte и Съветът за вложения в пенсионни проекти на Канада вложиха през август предходната година. Два източника на организация Bloomberg са показали, че саудитския фонд ще получи 7% дял в Endeavor, до момента в който различен източник на информация твърди за по-малък дял.

Освен дял от акциите, Саудитска Арабия ще получи място в интернационалния съвещателен съвет на Endeavor по развлечения, спорт и мода.

 Проект за $500 000 000 000: Рияд прави промишлен мегаполис в три страни
Проект за $500 000 000 000: Рияд прави промишлен мегаполис в три страни

Саудитска Арабия продължава грандиозния проект за цялостна смяна на стопанската система си

Планът за промени на Мохамед бин Салман " Визия 2030 " планува диверсификация на стопанската система на Саудитска Арабия, основаване на най-големия върховен фонд в сета и понижаване зависимостта на страната от износа на нефт.

Развлекателната промишленост е един от секторите, които престолонаследникът е направил предпочитани в границите на плана " Визия 2030 ". В това отношение управляващите в Рияд отслабват някои от обществените ограничавания, които направиха Саудитска Арабия една от най-консервативните страни в света. Например, през януари за първи път от десетилетия в страната бяха показани филми в публични кинотеатри.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР