Нови китайски двуетажни електрически влакове, кото можеха да се движат

...
Нови китайски двуетажни електрически влакове, кото можеха да се движат
Коментари Харесай

След провала на сделката у нас: Сърбия договори с Китай покупката на 9 електрически влака

Нови китайски двуетажни електрически влакове, кото можеха да се движат по българските железници, ще тръгнат по релсите на прилежаща Сърбия. Покупката на машините на китайската компания CRRC беше договаряна у нас, след което търгът за тях беше спрян след следствие за нарушавания от страна на Европейски Съюз. В последна сметка страната ни ги размени с полски влакове.

Белград обаче подписа меморандум за съгласие с китайската компания CRRC - Changchun Railway Vehicles, като се контракти да купи девет електрически влака, заяви сръбският министър на строителството, превоза и инфраструктурата Горан Весич, представен от локалните медии.

" Подписан е контракт за закупуване на електрически влакове със скорост 120 километра в час. Готови сме да използваме богатия опит и познания на Китай в транспортния бранш и да осигурим съответен трансфер на познания в поддръжка на локалното развиване, в това число подобряването на железопътния пътнически превоз в Сърбия и свързаната железопътна промишленост ", съобщи Весич.
 Новите двуетажни китайски влакове за 250 милиона лв., които трябваше да се движат и в България
Новите двуетажни китайски влакове за 250 милиона лв., които трябваше да се движат и в България

Високотехнологичните машини развиват 160 км/ч

По думите на министъра влаковете ще бъдат приспособени към всички стандарти на Европейски Съюз, а доставката им би трябвало да завърши до 31 декември 2026 година.
 Снимка 664109
Източник:

Визитата на китайския президент Си Дзипин в Сърбия

Сделката е осъществена в навечерието на визитата на китайския президент Си Дзинпин в страната. Белград одобри редица документи за съдействие с Китай в региона на инфраструктурата, селското стопанство, осведомителните технологии и туризма.

Тази седмица сръбският президент Александър Вучич, министър-председателят Милош Вучевич и ръководителят на Народното събрание Ана Бърнабич посрещнаха тържествено Си Дзинпин на летището в Белград. Тържественият банкет на китайската делегация, водена от Си Дзинпин се организира на 8 май в Белград.
 Вместо от Китай: Купуваме двуетажни влакове за над 300 милиона лв. от Полша
Вместо от Китай: Купуваме двуетажни влакове за над 300 милиона лв. от Полша

Задава ли се позитивна смяна за българския железопътен превоз?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР