Стратегическият фонд за развитие на ОАЕ (SDF) и българската компания

...
Стратегическият фонд за развитие на ОАЕ (SDF) и българската компания
Коментари Харесай

Dronamics започва серийно производство на товарния си дрон в ОАЕ през 2025

Стратегическият фонд за развиване на ОАЕ (SDF) и българската компания за товарни дронове, пионер в бранша си - Dronamics, подписаха контракт за основаване на взаимно дружество за произвеждане на товарните дронове Black Swan (Черния лебед), с цел да отговорят на световното търсене и условията на интернационалните и локалните клиенти на компанията.     Съвместното дружество ще бъде и първият цех за серийно произвеждане на товарните дронове на Dronamics Black Swan.    В края на 2022 година SDF посредством своето поделение за рисков капитал влага в Dronamics и е най-големият вложител на компанията досега. Условията на взаимното дружество, подписани по време на ревюто Dubai Airshow 2023, се основават на рисковата инвестиция на фонда, както и на меморандум за съгласие, подписан сред SDF и Dronamics по време на стартъп събитие на SAVI Cluster предишния месец в Абу Даби.    

" SDF се ангажира да влага във финансово устойчиви партньорства, които способстват за построяването на индустриален и софтуерен потенциал в ОАЕ. Използвайки пионерската технология на дроновете на Dronamics и логистичната екосистема и напредналата инфраструктура на ОАЕ, взаимното дружество ще обезпечи индустриалната база на това съвременно софтуерно решение, което съгласно нас ще промени разпоредбите на играта в логистичния бранш за сегмента на доставките на междинни дистанции ”, разяснява Абдула Насър Ал Джаабари, ръководещ шеф и основен изпълнителен шеф на SDF. 
" Това взаимно дружество ще задвижи нашата усъвършенствана технология за товарни дронове на пазара в огромен мащаб. Сътрудничеството ни със SDF, основен стратегически вложител в Dronamics, укрепва нашата визия за обезпечаване на доставки в границите на деня за всички, като задачата е да се употребява изключителната инфраструктура на ОАЕ. Вярваме, че дружно ще създадем гражданска война в секторите на логистиката и въздушните товари, като се възползваме от големите благоприятни условия в ОАЕ и на международния пазар ”, прибавя на собствен ред Свилен Рангелов, съосновател и основен изпълнителен шеф на Dronamics.    Кристиан Йенс Циехе, изпълнителен шеф и началник на портфейла за индустриални вложения в SDF, на собствен ред показва:    

" Това съглашение е образец за това по какъв начин SDF съчетава другите си капиталови подходи, с цел да реализира своя мандат за финансова и стратегическа възвръщаемост по най-благоприятен метод, с цел да донесе най-хубавата стойност на фирмите, в които влага, като в същото време развива бизнес и софтуерни благоприятни условия в ОАЕ. Чрез взаимното дружество ще създадем оборудване в ОАЕ, което ще стартира серийно произвеждане през 2025 година и ще има потенциал да създава до 300 безпилотни самолета Black Swan годишно. Съвместното дружество ще способства и за по-нататъшното развиване на локалната верига за доставки в региона на аерокосмическата индустрия в ОАЕ. "  
Black Swan на Dronamics може да транспортира до 350 кг на разстояние 2500 км и съставлява скок в региона на въздушната логистика на огромни дистанции и с огромен товар.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР