Очаква се доставките на природен газ за България от Азербайджан

...
Очаква се доставките на природен газ за България от Азербайджан
Коментари Харесай

Президентът на Азербайджан пред Радев: Ще увеличим доставките на газ

Очаква се доставките на природен газ за България от Азербайджан да се усилят до края на тази година. Този ангажимент пое президентът на Азербайджан - Илхам Алиев, пред българския му сътрудник - Румен Радев, по време на формалната аудиенция в Баку.
Прочетете още
Президентската двойка на Азербайджан посрещна в двореца първата ни двойка – президентът Радев, както и първата дама - Десислава Радева. Това е четвърта среща сред българския и азербайджанския президент.

Очаква се доставките на природен газ у нас от Азербайджан до края на годината да се усилят на 1,5 милиарда кубични метра. За съпоставяне, единствено преди 2 години -  през 2022 година, доставките са възлизали на към 600 млн. кубични метра.

Във водената от българския президент делегация вземат участие служебният министър на енергетиката -Владимир Малинов, ръководителят на Групата за другарство България - Азербайджан в Народното събрание - Хамид Хамид, и представители на бизнеса.

„ Азербайджан се трансформира в основен сътрудник за България в енергетиката и оказа помощ значително за диверсификацията на доставките на газ за българската стопанска система “, сподели президентът Румен Радев. 

„ Уважаеми г-н  президент, скъпи приятелю, България и Азербайджан са стратегически сътрудници от 2015-а и се развиват динамично. Един от главните мотори е съдействието ни в енергетиката. Обемът се усилва непрестанно “, сподели Илхам Алиев, президентът на Азербайджан.

За задълбочаването на икономическите връзки сред България и Азербайджан от лятото на 2025 година се възвръща и директната самолетна линия София – Баку – София. Полетите ще се ръководят от националните оператори и на България, и на Азербайджан.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР