Странна покупка на домейн име повдигна въпроси без отговор засега(снимка:

...
Странна покупка на домейн име повдигна въпроси без отговор засега(снимка:
Коментари Харесай

Дизайнер купи домейн на Google срещу $3, за кратко обаче


Странна покупка на домейн име повдигна въпроси без отговор към този момент
(снимка: CC0 Public Domain)

Домейн-името на Гугъл за Аржентина бе закупено от уеб дизайнер за съвсем 3 $. Това се случи предходната сряда, само че доста скоро интернет компанията си върна собствеността над името.

30-годишният Никола Курона съумял да си купи домейна Гугъл.com.ar посредством естествен, легален развой, за 270 песо, което е почти 3 $. Малко по-късно Гугъл си е „ възстановила контрола над домейна ”.

Историята почнала, до момента в който Никола работел на бюрото си в дома си в Буенос Айрес, проектирайки уеб страница за клиент. Получил известие в WhatsApp, че Гугъл не работи.

„ Въведох www.google.com.ar в браузъра си и той не работеше ”, споделя индивидът, представен от. Потърсил повече информация какво се случва. Оказало се, че домейнът е разгласен за обмен.

Любопитен, Никола пуснал поръчка да го купи, като не вярвал, че сходно нещо може да се случи. „ Последвах стъпките и по-късно получих имейл с фактура за покупката ”, споделя той. Платил 270 песо.
още по тематиката
Написал www.google.com.ar в лентата за търсене и натисна Enter. „ Появиха се персоналните ми данни ”, споделя той.

Следващите часове мъжът прекарал в паника и неспокойствие. Знаел, че се случва нещо доста извънредно. „ Бях заледен, гледайки екрана. Не можех да допускам какво се е случило преди малко ”.

Курона акцентира, че не е имал никакви планове, просто се опитал да купи домейна – надали не на смешка, а локалният домейн-оператор е разрешил процедурата.

И до момента не е ясно какво тъкмо се е случило. Една от догадките гласи, че екипът на Гугъл просто е не запомнил да възобнови домейна. Гугъл обаче споделя, че лицензът ѝ за домейна не е изминал – бил годен до юли 2021 година

Групата Open Data Córdoba (която е отдадена на следене на изтеклите аржентински домейни и следене на регистрирани) поддържа тезата. Все още не е ясно за какво името на домейна на Гугъл се е оказало пуснато в продажба.

Никола споделя, че скоро след покупката месният домейн-оператор NIC му лишил добития домейн, само че 270-те песо не били върнати. Мъжът е безапелационен, че Гугъл не се е свързала с него и че не му е било платено.

Компанията към момента проверява какво се е случило.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР