Страните-партньори на Украйна ще предоставят на въоръжените ѝ сили 70

...
Страните-партньори на Украйна ще предоставят на въоръжените ѝ сили 70
Коментари Харесай

Украйна ще получи 70 самолета във войната срещу Русия

Страните-партньори на Украйна ще дават на въоръжените ѝ сили 70 самолета. Това оповестиха във Facebook украинските Сухопътни войски, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1401
" Призраците на Киев " ще станат повече! Плюс 70 самолета за украинската войска! Нашите сътрудници ни дават МиГ-29 и Су-25! При нужда те ще могат да се базират на полски летища, от които украински водачи ще извършват бойни задания ", се споделя в известието.

Според него България ще даде 16 бройки МиГ-29 и 14 Су-25, Полша - 28 МиГ-29, Словакия - 12 МиГ-29.

Украинският президент Володимир Зеленски упорства небето над страната да бъде напълно затворено за съветски ракети, самолети и хеликоптери.

В българското министерство на защитата (МО) не е обсъждан въпрос за даване на бойни самолети на Украйна. Това споделиха за Българска телеграфна агенция от МО, потърсени за коментар. Оттам потвърдиха, че България ще даде военно-логистична помощ. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1401  Литва дава на Молдова 750 хиляди евро за ръководство на потока от бежанци Литва дава на Молдова 750 хиляди евро за ръководство на потока от бежанци  Молдова стопира от през днешния ден износа на царевица поради обстановката в Украйна Молдова стопира от през днешния ден износа на царевица поради обстановката в Украйна  Ердоган организира телефонен диалог с единствения съдружник на Путин в Европа Ердоган организира телефонен диалог с единствения съдружник на Путин в Европа
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР