Стотици вярващи всяка година посещават най-малкия български град Мелник за

...
Стотици вярващи всяка година посещават най-малкия български град Мелник за
Коментари Харесай

Чудодейна икона изцелява обладани от демони

Стотици вярващи всяка година посещават най-малкия български град Мелник с цел да потърсят избавление и излекуване за себе си и околните си. В порутената черква „ Свети Антоний Велики “ е скрита последната вяра на клетниците.

Чудодейна икона с лика на светеца от Египет лекува обладаните от демонски демони и жертвите на вампиризъм. Местните поданици настояват, че даже и върлите наркомани са се освободили от страшната си взаимозависимост единствено след една нощ в свещената обител.

 Чудодейна икона изцелява обладани от демони

Свети Антоний Велики е роден в Египет през далечната 251 година от н.е. Като премия за безусловната му религия и безбройните борби, които е водил в възхвала на името господне свети Антоний още приживе е бил награден от Господ със способността да лекува и изцелява хората. Сега чудодейната икона с неговия лик продължава делото му.

Мелнишката черква „ Свети Антоний Велики “ е издигната през 1765 година Това е едвам втория храм в цяла Европа, който носи името на античния светец. Другият храм отдаден на него е базиликата Сан Антонио в Падуа.

В средата на свещения храм в Мелник стои монолитна колона, която е опасана с тежки стоманени вериги и окови. Многократно през десетилетията тези стоманени вериги са оковавали ръцете на клетниците, обладани от демони, психичноболните и буйстващите, омагьосани и страдащи от тежка форма на вампиризъм.

 Чудодейна икона изцелява обладани от демони

Страдалците са били оковавани крепко за колоната. Когато на сутринта околните им идвали и помен нямало от страшните бесове, които ги обсебвали.

Злите хора не се позволяват на свещената земя на храма. Те нямат право на амнистия и излекуване. Нетленна невидима мощ не ги позволява вътре в храма.

Легенди описват за една жена, която неведнъж се опитвала да стигне до иконата на светеца с цел да се помоли за избавление, само че невидима мощ я изтласквала от храма.

Едва когато клетницата паднала на колене и се покаяла в сърцето си за греховете си, съумяла да види чудодейната икона. След едно денонощие горещи молебствия съумяла да се избави от нечистите сили, които я били обсебили.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР