Президентът на САЩ Джо Байдън е разговарял по телефона с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е разговарял по телефона с
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху обсъдиха преговорите за освобождаване на заложници в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял по телефона с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху и е „ разгледал настоящите договаряния “ за освобождение на заложниците, държани от Хамас, заяви Белият дом.


Двамата съдружници „ направиха обзор на настоящите диалози за освобождение на заложниците дружно с неотложно преустановяване на огъня в Газа “, се споделя в изказването. Дипломатическите старания за реализиране на дълго търсеното помирение в разрушения от войната район се ускоряват.

Израелското държавно управление е подложено на мощен напън от страна на своите съдружници за реализиране на помирение, както и от страна на протестиращите в Израел, които упорстват за освобождението на заложниците, хванати от палестинската войнствена формация по време на нападението от 7 октомври.

Египет, Катар и Съединените щати се пробват да посредничат за ново помирение от месеци.

Байдън и Нетаняху „ разискаха и увеличението на доставките на филантропична помощ в Газа, в това число посредством подготовката за отваряне на нови северни контролно-пропускателни пунктове от тази седмица “, се споделя в изказването, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Президентът акцентира нуждата този прогрес да бъде поддържан и увеличаван при цялостна съгласуваност с филантропичните организации “, се добавя в него.

Тъй като филантропичните организации насочат все по-страшни предизвестия за рецесия в Газа, Израел е подложен на все по-голям напън - в международен мащаб и съответно от страна на Съединените щати - да допусне повече помощ на територията.

Байдън също по този начин е удостоверил ясната си позиция по отношение на всяко израелско нахлуване против южния град Рафах в Газа.

Нетаняху даде обещание да изпрати войски в Рафах, където са намерили леговище повече от 1,5 милиона цивилни жители.

Администрацията на Байдън, въпреки и да поддържа Израел, неведнъж е изразявала безпокойствие от големите жертви измежду цивилното население по време на офанзивата в Газа и упорства Израел да се въздържи от нахлуване в Рафах. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР