Стотици военнослужещи на САЩ се намират в Украйна. Това заяви

...
Стотици военнослужещи на САЩ се намират в Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Лавров: В Украйна е пълно с американски войници

Стотици военнослужещи на Съединени американски щати се намират в Украйна. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров в изявление за програмата " Болшая игра ", излъчена по съветския " Първи канал ", съобщи ТАСС.

" Десетки, а може би и даже стотици американски военнослужещи има в Украйна, те бяха там още преди държавния прелом. Сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ заемаха минимум един етаж в Службата за сигурност на Украйна ", сподели Лавров, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявлението Лавров споделя още, че у Руската Федерация в този момент не поражда никакво предпочитание да поддържа връзка със Запада. Той добавя, че със Запада в този момент има доста малко благоприятни условия за диалог, " само че и предпочитание за подобен не поражда, когато четеш заявките на министри на външните работи, министър председатели, президенти за това, с което би трябвало да се занимава сигурността на Европа срещу Русия. Преди говореха " без Русия ", а в този момент " срещу Русия ".

Лавров сподели, че Съединени американски щати неофициално са предложили на Русия провеждането на срещи, само че тези начинания не са довели до нищо. Всеки път Русия е отговаряла със единодушие на тези оферти, описа Лавров и напомни, че единствено една намира се е състояла - тази в Анкара на ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс с шефа на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР