Украйна е оборудвала някои от своите военноморски безпилотни катери със

...
Украйна е оборудвала някои от своите военноморски безпилотни катери със
Коментари Харесай

Украйна оборудва безпилотни катери с ракетни установки

Украйна е оборудвала някои от своите военноморски безпилотни катери със системи за неведнъж изстрелване на ракети и ги е употребила за обстрел на съветски позиции в борба, сподели източник от украинското разузнаване пред Ройтерс в сряда.

Украйна, която към този момент няма обилни военни кораби във флота си, употребява безпилотни военноморски дронове, цялостни с експлозиви, с цел да се доближават до съветски военни кораби в Черно море, детонирайки при удар.

Системите са изиграли роля в напъните на Киев да изтласка съветските военноморски кораби от регионите на Черно море, употребявани от търговски кораби за транспорт на украински експорт.

Украинският източник, който отхвърли да бъде назван, сподели, че някои " Морски бебета ", модел на военноморски дрон, употребен от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), са били оборудвани с реактивни системи за залпов огън " Град ".

" Днес можем да потвърдим, че те (безпилотните катери) са оборудвани със система за неведнъж изстрелване на ракети и това софтуерно решение към този момент демонстрира мощни резултати.

Източникът сподели, че модифицираните безпилотни самолети са били употребявани за офанзива на съветските позиции на Кинбурнската коса в устието на Днепър тази седмица.

Ройтерс не може без значение да ревизира потреблението на модифицираните оръжия.

Руските сили окупираха Кинбурнската коса (тънка линия земя) в Николаевска област през първата година от пълномащабното си навлизане през февруари 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР