Стотици туроператори, хотелиери, превозвачи и екскурзоводи искат оставката на министъра

...
Стотици туроператори, хотелиери, превозвачи и екскурзоводи искат оставката на министъра
Коментари Харесай

Туристическият бранш внася искане за оставката на Ангелкова

Стотици туроператори, хотелиери, превозвачи и екскурзоводи желаят оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Искането на неофициалното съдружие, съпроводено с подписи, ще бъде импортирано в Министерския съвет през днешния ден.

Основният укор към министър Николина Ангелкова е за неналичието на еластичност, подпомагане, разговор и професионализъм в ръководството на туристическия бранш, уточни пред БНР Емил Абазов - представител на туроператорска компания.

“До момента няма безусловно нито една мярка, която да е ориентирана съответно към бранш " Туризъм ", а по този начин необятно прокламираните дейности 60 на 40 действително не оказват помощ на 90% от компаниите, защото ние главно сме формирани от дребни, междинни и микропредприятия - те няма по какъв начин да употребяват тази мярка “, сподели той и уточни, че в сектора има доста самоосигуряващи се лица, като екскурзоводи, дребни турагенции в дребни градове. „ За тях пък няма безусловно никаква мярка, с изключение на един безлихвен заем ", добави Абазов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР