Стотици българи изкачиха Черни връх. Най- високата точка на планината

...
Стотици българи изкачиха Черни връх. Най- високата точка на планината
Коментари Харесай

Стотици българи изкачиха Черни връх. Какво ги провокира


Стотици българи изкачиха Черни връх. Най- високата точка на планината Витоша е част от 100-те национални туристически обекта. От септември книжките, в които туристите означават посетените от тях обекти, ще бъдат и в цифрова форма, заяви Евронюз България. 

По мотив 128-та годишнина на проведеното туристическо придвижване в България, през днешния ден от хижа Алеко, Златните мостове и село Железница се организираха лъчеви походи към Черни връх. Атанас Ивков е на 69 години и за 30-та година подред пътува от Варна, с цел да взе участие в похода.
-->
„ Алеко Константинов е един знак, който на процедура провежда първото нанагорнище на върха. Ние, като негови почитатели, всяка година идваме тук “, споделя той. Атанас е алпинист по душа и е изкачвал над 15 пъти Черни връх. Споделя, че в планината се усеща най-комфортно, поради хубостта на пейзажите, които тя разкрива пред него.

Тази година Българския туристически съюз получи формален лиценз за Национална организация. „ От близо осем години БТС не е имал статут на организация, която да прави законно своята активност. Ние направихме комисия и успяхме да възстановим тази активност “, означи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев. От туристическото сдружение се похвалиха и с новия цифров вид на книжката „ Опознай България – 100 национални туристически обекта ". Онлайн приложението ще е налично от края на септември. „ Ще се резервира хартиената брошура, тъй като в доста хора има сантименти, има колекционерска стойност, само че всеки който желае може да трансферира хартиените си печати в цифровия паспорт “, изясни Лъчезар Лазаров, изпълнителен секретар на БТС. Предвижда се от началото на идната година в цифров вид да премине и членската карта на организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР