Стайните растения са важна характеристика на добре обзаведения коридор. Именно

...
Стайните растения са важна характеристика на добре обзаведения коридор. Именно
Коментари Харесай

Кои цветя можем да отглеждаме в коридора или по стълбището

Стайните растения са значима характерност на добре обзаведения кулоар. Именно тук гостите получават първото си усещане за вътрешността на вашия дом. Красивите листа и цветя са непосредствена индикация за добре поддържана къща. Ако вашият кулоар е огромна, добре осветлен и отоплен през зимата, тогава в действителност имате шанс и би трябвало да се възползвате оптимално от опцията. Не подреждайте няколко саксии на места – изберете смелото и необикновеното.

Орхидеята не може да притегли доста внимание в огромен кулоар, където тя е заобиколена от орнаменти, картини, книги и така нататък, само че тя сигурно ще изпъкне в случай че се намира в строгото антично величие на дребна маса. Тук е мястото за огромната и осветена вътрешна градина, величественото дърво, групата азалии в цялостен цвят и така нататък
 Тези растения се усещат прелестно на северния ми прозорец Тези растения се усещат прелестно на северния ми прозорец
Ако прозорците гледат на север, не всички стайни растения ще го харесат. Те ще пропуснат слънцето и светлината, заради което ще стартира...

За страдание множеството коридори показват доста друга сцена. Те са едва осветени, подложени на течение, студени през нощта и нормално са тесни проходи, а не квадратни или правоъгълни пространства. Цъфтящите, само че невъзбуждащи растения ще наподобяват по-добре от екзотични, които се стремят за място под слънцето, тъй че изберете от „ лесната “ група, в случай че желаете непрекъснат жител в проблематичния си кулоар.

Но вашият кулоар не би трябвало да е отегчителен, в случай че сте подготвени да го третирате като краткотрайна цветна градина, има два метода да извършите това. Можете да поставите там блестящо цъфтящи, само че евтини растения и да ги третирате като растения за еднократна приложимост по същия метод като отрязаните цветя във вазите. Като опция можете да практикувате ротация с листни растения. Това изисква да премахнете саксиите, когато растенията стартират да наподобяват болнави, и да ги поставите във вашата добре осветена „ болнична “ стая (резервна спалня, кухня, зимна градина и т.н.), до момента в който се възстановят изцяло.

Любимият метод е маса покрай входната врата. Уверете се, че растенията са отвън линията на придвижване на това тясно място. Никога не препятствайте стълбището. Не избирайте бодливи или особени типове като кактуси. Папратите нормално са отличен избор за коридора.

Добре осветеното място покрай прозореца на коридора или в горната част на стълбите постоянно е най-хубавата среда за развъждане на растения в коридора. Градински луковични растения, Aзалия, циклама, Ерика, цинерария и Примула нормално ще устоят по-дълго на стължището или кацнали на перваза на прозореца, в сравнение с в централно затоплен кулоар.
 Вижте по какъв начин да имате пролетни цветя вкъщи даже през зимните месеци! Вижте по какъв начин да имате пролетни цветя вкъщи даже през зимните месеци!
Зимата е все по-близо и скоро ще приключат и тези особени топли дни, по този начин непривични на ноември. Готови сме за мъгли, влага, мраз и дъл...

Поддържайте размера на растението в сходство с наличното пространство. Голямо растение в дребен кулоар ще направи пространството да наподобява още по-малко. Помислете за потреблението на едни и същи разновидности както в коридора, по този начин и на стълбищната площадка, с цел да свържете двете зони дружно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР