Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите

...
Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите
Коментари Харесай

Мъри: Отиваме да победим Лудогорец, не се страхуваме и не се плашим!

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, приказва пред медиите преди утрешното дерби с Лудогорец на „ Хювефарма Арена”. Наставникът на „ сините” показа, че отборът му не се плаши да се изправи против „ хегемона в българския футбол” и отива в Разград да се надиграва с първенеца на България.

„ Утре е първият дуел сред двата тима. Ще има още два за Купата. Естествено ще забележим дали ще има и различен според от това дали ще бъдем в първата шестица. Двата шампионата мъчно можем да ги съпоставяме. И предходната седмица споделих, че това е най подобаващият миг да забележим нашият тим къде е стигнал против хегемона в българския футбол, който диктува модата в последните години.Това ще бъде отличен миг да покажем добър футбол. С цялото почитание и почит към Лудогорец, Левски не се плаши”, разяснява Станимир Стоилов.

„ Още веднъж да благодарим на нашите почитатели. Те неведнъж са доказвали любовта и помощта си. Видно е, че сега са най-големият спонсор на клуба. Надявам се с тяхната помощ и помощта на спонсора, Левски да покрие всички отговорности. Имаме още двадесет дни, с цел да закрием всички проблеми.Феновете постоянно са доказвали, че са най-големия спонсор”, продължи Мъри.

„ Треньорът на Лудогорец е потвърден в европейския, балканския футбол. Лудогорец играе много по-динамично при него и неслучайно единствено побеждават. Лудогорец завоюваха с привличането на този треньор”, сподели още той.

„ Андриан Краев си вади доста лесни картони във всеки мач. Трябва да почистваме тези неща, с цел да не се получават повече. Когато излизат съществени играчи, други получават късмет да покажат равнището си. Важно е по какъв начин ще играе тимът, а не самостоятелни играчи.

Лудогорец има много мощни качества. Те са доста сработен тим, който играе с добра комбинативност. Затова би трябвало да наложим нашата си воля на терена. Ако успеем да направляваме обстановката на терена, ще имаме и шансове. Нито се опасяваме, нито се плашим, ще се опитаме да играем нашия си футбол и да спечелим.Нямам искания кой да свири мача, просто разсъждавах. Не желаех да приказваме за съдийството, това е последното нещо, което ме интересува ", добави Станимир Стоилов.

Стоилов загатна, че Радослав Цонев може и да напусне клуба през лятото, откакто отказал да преподпише на лагера в Турция. „ Ние сме задължени да покажем игра, отношение и всичко. Не се колебая, че ще има съвършени условия за игра. Аз желая положителни условия, с цел да забележим добър футбол. Ако покажем високо равнище, ще бъде добре – не желая да виждам самостоятелните неточности от първия ни мач с тях, в случай че можем да запазим желанието, организацията и ентусиазмът. Да забележим дали можем да наложим нашата концепция. След два месеца свършва шампионата и му изтича договорът, в някои от мачовете сме разчитали на него. Беше препоръчан нов контракт още на лагера, не се споразумяхме, другояче той си тренира, разчитаме на младите ни футболисти, които имат дълготрайни контракти. Това е една от поставените задания – с по-евтини играчи да създадем жанр и метод на игра, с които да се противопоставяме на тимове като Лудогорец. Ние би трябвало да компенсираме с готовност и организация. Лудогорец, хегемон в българското състезание, обикновено е всеки да желае да ги стигне “.

„ Очаквах повече поддръжка от всички, с цел да намерим истината и решението за положителното на българския футбол. Това може да се откри посредством полемика. Не виждам обаче огромно предпочитание. Догодина, като мине март месец, като пристигна април ще забравим за неприятните терени. Отсега предлагам да се намерения за това, няма потребност от месец пауза. Ще играем отново безсмислени контроли на лагерите и това ще се отрази на формата на играчите. Не сме и в положително положение за първите кръгове от евротурнирите. Ще има съвършени условия за играчи, треньори и медии. Моето предложение си остава в действие. В началото на декември може да завърши шампионата и при започване на януари да се стартира умерено подготовка. Поне на следващия ден изискванията за игра ще са положителни. Лично съм подготвен, даже през паузата да създадем една полемика с сътрудници, ръководители във футбола. При нас нормално обаче всеки ти споделя „ по какъв начин няма да стане “, а не „ по какъв начин ще стане “ “, изрази подготвеност за дискуския по повод смяна на календара в Първа лига Стоилов.

„ Засега нямаме огромни проблеми, предвид на студа би трябвало да забележим дали нямаме настинали. Илиян се старае да влезе във форма, той може да вземе присъединяване, само че би трябвало по най-бързия метод да се аклиматизира към тима. За страдание, тези мачове, които ги изиграхме, имаме някаква убеденост, занапред след април месец ще можем да даваме по-конкретни оценки. Трябва да подобрим доста тактическата си дисциплинираност и контрола върху мача. Имаме много неща за възстановяване, сега въобще не съм спокоен за нищо “, приключи Мъри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР