В началото на 2023 г. Аджит Джейн претегляше излагането на

...
В началото на 2023 г. Аджит Джейн претегляше излагането на
Коментари Харесай

Berkshire след Бъфет: рисковият „гений“, който дърпа застрахователните конци

В началото на 2023 година Аджит Джейн претегляше излагането на Berkshire Hathaway на риска от унищожителен вихър, блъснал Флорида.

Ако застрахователният му бизнес поеме повече покритие и идният сезон се окаже мирен, Berkshire ще пожъне многомилиардни непредвидени облаги. Недостатъкът? Потенциални $15 милиарда загуби, в случай че се трансформира в грозна година за естествени произшествия. Джейн изиска позволение от шефа си Уорън Бъфет да усили залога.

„ Уорън сподели „ да “, без даже да чуе какви са числата “, описа Джейн на акционерите на годишната среща на Berkshire предходната година. Тъй като сезонът приключи мек, решението оказа помощ за издигането на застрахователния бизнес до една от най-хубавите облаги от обезпечаване в неговата история.

72-годишният Джейн управлява застрахователните интервенции, които са в основата на Berkshire, осигурявайки евтиният капитал, който разреши на Бъфет да построи рядко срещан в американската история конгломерат, притежател на бизнес от акумулатори Duracell д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР