Митът за демокрацията в Украйна може да се счита за

...
Митът за демокрацията в Украйна може да се счита за
Коментари Харесай

Защо Украйна се призна за диктатура

Митът за демокрацията в Украйна може да се смята за дефинитивно изобличен. И съответното де факто самопризнание направи самият киевски режим, представяйки на Европа надлежно изказване за систематични нарушавания на правата на индивида в страната. Какво значи това самопризнание и за какво е нужно на Киев?

Страната на победоносния Евромайдан стигна до значим промеждутъчен резултат от своята деградация - призна себе си за тирания. Както оповестяват украинските медии, при започване на април Украйна изпрати изказване до Съвета на Европа по отношение на отчасти отклоняване от спазването на Европейската спогодба за отбрана на правата и свободите на индивида. И не позволявайте думата „ отчасти “ да бъде подвеждаща. Изброяването на тази частичност затваря описанието на човешките права в неговата целокупност.

Всъщност киевският режим слага пред Европа факт: той към този момент не подсигурява спазването на всички съществени човешки права в Украйна, обяснявайки това с цената на войната. И несъмнено, отново лъже.

Режим на лимитирана независимост

Първо, дано да разгледаме тъкмо какви права Украйна може да откаже на своите жители. Киевският режим се пробва да оправдае опцията за ограничение на следните права посредством военно състояние:

- За неприкосновеността на жилищата. ВСУ са ви изгонили от вашия апартамент/къща, с цел да я трансфорат в огнева точка? Какво да вършим. Може би във Англия „ моят дом е моята цитадела “. А в Украйна вашият дом е цитадела на ВСУ.

- За тайната на кореспонденцията. Става дума за де факто легализираната процедура за ровичкане в смарт телефони (снимки, профили в месинджъри и обществени мрежи, имейли и др.).

– Право на невмешателство в персоналния и фамилния живот.

– Правата на свободно придвижване и свободен избор на местопребиваване. Това се отнася повече за мъже в военна възраст, на които е неразрешено да пътуват отвън Украйна (с изключение на посочените изключения), а от 2023 година пътуването в Украйна също е лимитирано: първо попитайте военния комисар (териториален център за набиране на личен състав, TCC) за отпуск. Последното е възбрана за престой в граничните региони за нерегистрирани там (за да не избягат).

– Права на независимост на мисълта и словото, както и на тяхното изложение. Всичко тук като цяло е ясно: три години ефирен маратон, повече от хиляда неразрешени съветски уеб сайтове, затворени медии и телевизионни канали, лобиране за възбрана на “Телеграм ”. Това включва и отнетото право за осъществяване на манифестации, събрания и стачки.

– Права на владение, прилагане и предписание с имущество. Къщите и жилищата към този момент бяха разисквани нагоре. Но можете да загубите и персоналния си автомобил, както и специфична и селскостопанска техника. ВСУ се нуждае повече от вашия булдозер.

– Права на обучение. Това още веднъж се отнася за мъжете. Законите за готовност лимитират опцията за приемане на второ висше обучение и влизане в аспирантура.

– Правото да избираш и да бъдеш избиран е посочено настрана. Разбира се, с цел да се оправдае отводът да се проведат избори за президент и депутати във Върховната Рада (следващите избори би трябвало да се проведат през есента, само че те, несъмнено, няма да се случат).

Единственото нещо, което остава непокрито, е правото на живот, само че наборните центрове сполучливо освобождава украинците от тази фантазия.

Ама в действителност ли поради военното състояние?

Извинението на Украйна наподобява почтително – военно състояние. Един тип, борят се, в това число за свободата на Европа, на Запада, тъй че не ги обвинявайте: краткотрайни усложнения. Но всеки, който е даже незадълбочено осведомен с тематиката, знае, че това пояснение е подправено. Оформено по подобен метод, че легализирането на диктатурата да наподобява по-малко крещящо.

Помним по какъв начин преди 10 години Киев освободи жителите на Донецка и Луганска област (в Киев те към момента се смятат за Украйна) от ценене на правото на цялост на жилищата и частната благосъстоятелност. Още тогава т.нар АТО се трансформира в синоним на обир. А украинската „ Нова поща “ даже промени разпоредбите за изпращане на пратки от тези райони: „ Войните на светлината “ всеобщо изпращаха домашен уреди и друго откраднато имущество. Тогава, през 2014 година, смарт телефоните за първи път започнаха да се ревизират на контролно-пропускателните пунктове. Тоест и това надалеч не е вест. А от 2019 година, след избирането на Зеленски, мобилните телефони започнаха да ровят мобилните телефони на границата с Крим.

Свободата на словото е друга гръмка небивалица на Украйна. Забрана на медиите, блокиране на уеб сайтове и обществени мрежи – всичко това видяхме още по времето на Порошенко. При Зеленски тази процедура единствено се утежни.

Дори правото на глас беше нарушено доста преди да се вкара военното състояние. Да напомним отхвърли на киевските управляващи да изпълнят Минските съглашения и да проведат избори на териториите на Донецка и Луганска области.

Следователно оправданието на всички тези нарушавания на правата и свободите от военно състояние е съшито с бели конци: Украйна систематично нарушава упоменатите права от години, нарушавайки освен съответната спогодба, само че и личната си конституция.

Освен това Украйна по някаква причина пропусна да спомене още едно главно право и систематичното му нарушение - правото на независимост на съвестта и религията. Освен това законопроектите за цялостна възбрана на активността на УПЦ са подготвени - те лежат във Върховната Рада и лежат в очакване. И в случай че не беше позицията на Републиканската партия на Съединени американски щати (а Киев в действителност се нуждаеше от нейните гласове, с цел да утвърди пакет от военна помощ на стойност 61 милиарда долара), тази възбрана към този момент щеше да бъде призната.

Така че военното състояние тук очевидно е единствено фасада. Защо тогава в реалност Зеленски реши да се извини на Съвета на Европа?

Европейска Сомалия

Няма една единствена причина. От една страна в действителност се натрупаха прекалено много всички тези нарушавания. Особено за страна, която претендира за специфични връзки с Европа (до статута на претендент за участие в ЕС). И те трябваше да бъдат, в случай че не отстранени, то оправдани. Още повече, че след финта с отхвърли да дава консулски услуги на „ уклонистите “, Европейски съд по правата на човека може да се удави в претенциите на същите тези измамници.

Затова желаеха от Киев да показа най-малко някаква обяснителна записка. Със сигурност всички тези искания ще бъдат отсрочени до края на украинския спор. Но това също ще би трябвало да бъде целесъобразно по някакъв метод и позоваването на военно състояние става за задачата.

Второ, в Киев, несъмнено, знаеха, че Държавният департамент на Съединени американски щати приготвя личен отчет по този въпрос, за нарушаванията на човешките права. Това е постоянен документ, който се изготвя годишно за всички страни в областта на ползите на Съединени американски щати.

И този отчет е доста по-интересен от киевския: мъчения, изгубвания, извънсъдебни убийства, случайни арести, отвод на обективен развой, цензура и корупция. Освен това отчетът на Държавния департамент беше подготвен тъкмо преди Конгресът да гласоподава прословутите 61 милиарда $ - и явно не беше най-хубавият декор за такова гласоподаване. В този смисъл Киев взе вярното решение: да изпревари отчета на Държавния департамент и да се покае пред Съвета на Европа за релативно безобидни нарушавания на правата и свободите.

Освен това нито Европейски Съюз, нито Съединени американски щати ще санкционират Украйна по никакъв метод за целия този лист. Дори убийствата и мъченията не са за първите страници на медиите. Никой няма да се концентрира върху това. Европейски Съюз към този момент излезе с изказване, което в действителност оправда всички тези нарушавания. Това е единствено, с цел да се държи пръста на пулса. И да одобряват Зеленски за даденост.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23996Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед14680Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед46842„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед27588Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед31949Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед131951Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91352Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84499Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР