Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, не беше никак

...
Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, не беше никак
Коментари Харесай

Мъри Стоилов скочи на БФС: Не съм доволен, очаквах да отменят наказанието изцяло!

Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, не беше по никакъв начин удовлетворен от решението на Апелативната комисия да не анулира напълно наказването, наложено на отбора.

Както е известно, по-рано през днешния ден АК към БФС промени наказването, наложено от Дисциплинарната комисия и вместо да играе пред празни трибуни, Левски ще одобри Ботев Пловдив в събота вкъщи, само че почитатели няма да има на целия стадион, защото ще бъде затворен единствено Сектор „ А “ на „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “.

„ Не, аз не съм удовлетворен. Очаквах да го анулират напълно. Левски е продал към 6 хиляди карти, непрекъснато цялостни стадиона и от това живее. След като шефът на Апелативната комисия сподели, че няма потвърден случай или някакъв здравословен проблем, трябваше наказването да бъде анулирано. Аз не съм удовлетворен, колкото и да желаят да си мислят, че съм удовлетворен. След като няма доказателства, наказването трябваше да бъде анулирано и тези хора трябваше да бъдат на стадиона. Левски е продал към 6 хиляди карти. Тези хора трябваше да си гледат мача и огромна част от тях са в Сектор „ А “. Такива соломоновски решения не обичам да се взимат във футбола. След като шефът на Апелативната комисия споделя, че няма доказателства за щета, естественото решение беше анулация, а те какво ще си мислят не ме интересува “.

„ Ще ни липсват почитателите от трибуната. За мен това е най-важната естрада, тъй като е направена по европейски стандарт, близо е до терена и основава атмосфера. А и огромна част от картите, които са продадени, са на тези места. Футбол без последователи, това не футболът, който аз желая да виждам. В България се чудим по какъв начин да си слагаме сами бариери, с цел да няма задоволително почитатели – предел на билети, затваряме ги в кафези, не ги пускаме, 10%, 2%. От неведение или неискане да се промени правилникът, се вършат неща, които не са за положителното на футбола. Левски е продал 6 хиляди карти, направете си сметка защо става въпрос “.

„ Може би всички би трябвало да сме по-гъвкави – и ние, и федерацията. Да проведем диалози, да седнем на една маса веднъж вечно. За мен това наказване има и по-лесно решение – или огромна финансова санкция, или без аудитория. Решавай! Ако си тим, който разчиташ на поддръжката на почитателите си, те ще си платят грешката, която са създали и ще пуснеш аудитория. Или пък не плащаш паричната санкция и затваряш стадиона. При всички положения под никаква форма не търпя и аз хвърлянето на предмети, бомбички и така нататък Това веднъж вечно би трябвало да спре по стадионите, с цел да не се стига до наказване или произшествия. Но поради един или двама индивида от 25 хилядна аудитория не можем да лишим най-малко 6 хиляди картодържатели. Второ, там има органи на реда и охранителни компании, на които всеки клуб заплаща и моето мнение, че би трябвало да се търси отговорността главно в тях. Затова се заплаща, с цел да няма проблем. За какво плащаме тогава защита и на полицията като няма никаква поделена отговорност? Тогава и аз мога да ги пущам с каквото си желая, дори и с гранотомет на стадиона “, съобщи Стоилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР