Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович е на мнение, че

...
Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович е на мнение, че
Коментари Харесай

Синиша Михайлов: COVID-19 е нищо в сравнение с левкемията

Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович е на мнение, че COVID-19 е „ като готина напитка с вода “, спрямо битката с левкемията. Много се притесняваха, когато Михайлович се болести с вируса, защото се намира във високорисковата група, откакто доскоро повече от година бе диагностициран с левкемия.

„ След това, което претърпях от юли до януари, шест месеца ежедневна борба против левкемията, в и отвън болничното заведение за три кръга химиотерапия и трансплантация на костен мозък, COVID-19 беше като готина напитка с вода “, разяснява Михайлович пред „ La Gazzetta dello Sport “.

„ Бях изцяло безсимптомен, тъй че в случай че не си бях направил теста, даже нямаше да виждам. Това не значи, че заболяването не съществува, нито е нещо сходно на грипа. Всеки, който отхвърля, че вирусът е гибелен, просто подценява действителността и показва липса на почитание към умрелите, страдащите и техните близки “, добави треньорът на Болоня.

„ Не мисля, че се усещах обезпокоен. Бях по-раздразнен, тъй като бях заставен да заставам надалеч от околните ми и тима, до момента в който течеше предсезонната подготовка. Толкова доста беше казано за положението ми, само че доста малко хора знаят какво в действителност се е случило и имаше доста подправени вести. “

„ Всичките ми проби бяха съвършени, не ми беше казано да взимам никакви защитни ограничения. Чувствам се в отлична форма и съм изцяло естествен човек. Отново тичам по 10 км. дневно, упражнявам, подвигам тежести. Живея обикновено, веселя се на живота във всеки един миг и считам да не преставам да върша това “, добави сръбският експерт.

„ Имам дом в Сардиня от 20 години и вървя там след всеки сезон. По това време островът беше без инфектирани от COVID-19, нямаше даже един случай. Взех всички защитни ограничения, които трябваше, носех маска, когато влизах в супермаркети, питейни заведения или заведения. Не знам дали цялостното ми възобновяване нервира хората или може би е по-лесно да изпитваме съпричастност към някой, който е на болнично легло или наподобява нежен. Енцо Ферари сподели, че италианците ще ви простят всичко, с изключение на триумфа. Ще прибавя благополучие към този лист, тъй като в близост има доста гадости и то освен в Италия, а на всички места. В обществените медии ги назовават злобари, макар че на мен ми идва друга дума мислено... “

“В Сардиня играх няколко пъти падел с Дарио Марколин, само че той е негативен за COVID-19. Никога няма да схвана по кое време и по какъв начин се заразих с COVID-19. Не мога да схвана за какво някои хора се заразяват, а други не. Бях с жена ми, само че тя е негативна, а аз съм позитивен. Едно от децата ми е позитивно, а другите са негативни. ”

“Възстанових се от левкемията. Бях болен, само че това не значи, че ще болен съм до края на живота си”, сподели още Синиша Михайлович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР