Новородено бебе на 22 дни с коклюш и тежки усложнения

...
Новородено бебе на 22 дни с коклюш и тежки усложнения
Коментари Харесай

Лекари в столична болница спасиха бебе на 22 дни с коклюш

Новородено бебе на 22 дни с коклюш и тежки затруднения от болестта беше избавено след денонощна битка за живота му и триседмично лекуване в Отделението по неонатология на " Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ". Навременното диагностициране и високоспециализираните действия, подхванати от медицинските експерти, оказват решаващо значение за справяне с инфекцията и настъпилите затруднения.

Новороденото бебе постъпва в интензивното неонатологично поделение с хрема, кашлица, температура и учестена сърдечна активност. Направената рентгенография открива данни за лобарна пневмония с възпалителна интензивност. Поради негативна серология за нормалните инфекции на бебето е изработен PCR тест за коклюш, който се позитивира.

Неонатолозите навреме стартират ориентирано лекуване за коклюшната зараза. Налага се включване на спомагателни антибиотици и лекарства поради повишаваща се по време на престоя възпалителна интензивност и извънредно повишени стойности на левкоцитите до левкемоидна реакция.

Детето има нужда от подкрепяне на дишането и кислородотерапия. Въпреки интензивното лекуване то развива полиорганна непълнота, засягаща белия дроб и функционалността на сърцето.

" След триседмично лекуване, в границите на което успяхме да овладеем дихателната и сърдечната непълнота, както и възпалителната интензивност, детето беше изписано в домашни условия с инхалаторно лекуване и рекомендации за следващо следене ", уточни доктор Радка Масларска, шеф на Отделението по неонатология.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР