62,9 млн. декалитра спиртни напитки са били произведени в Русия

...
62,9 млн. декалитра спиртни напитки са били произведени в Русия
Коментари Харесай

20% ръст на алкохолното производство в Русия

62,9 млн. декалитра спиртни питиета са били създадени в Русия в интервала януари-април 2024 година, като това е растеж с 20,1% на годишна база, оповестява РБК, като цитира данни от ведомството, което управлява акцизните артикули в страната. В статистиката не влизат бирата, сайдерите и други сходни.

При силноалкохолните напитки продукцията е в размер на 33,681 млн. декалитра или с 9% повече спрямо първите 4 месеца на 2024 година
 Един от най-големите съветски производители на водка продава бизнеса си
Един от най-големите съветски производители на водка продава бизнеса си

От АСГ настояват, че търсят единствено спомагателен вложител

Водката резервира огромната си известност с 22,689 млн. декалитра (ръст от 6 на сто), а при ликьорите има съвсем 70-процентов скок (до 554 700 декалитра). При виновността - общоприети и шампанизирани, се регистрира растеж към и над една трета.

Според " Росалкогольтабакконтроль " динамичността се дефинира от фактори като увеличаващ се брой производители, подмяна на вносните напитки с съветски аналози и разширяващ се пазар в Донбас и областите Херсон и Запорожие, елементи от които са окупирани от съветските сили.

През 2022 година за първи път от 2010 година насам броят на диагностицираните случаи на алкохолна взаимозависимост в Русия се е нараснал. По това време 54,2 хиляди пациенти са сложени под диспансерно наблюдаване, като измежду тях 12,9 хиляди души страдат от алкохолна неуравновесеност. Както отбелязва локалното издание на Forbes, руснаците са почнали да пият по-често на фона на тревожните вести по отношение на ковид и руско-украинския спор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР