Старите български традиции и празници като Тодоровден демонстрират здравата връзка

...
Старите български традиции и празници като Тодоровден демонстрират здравата връзка
Коментари Харесай

Радев на кушия в Царацово. Ето кой е с него

Старите български обичаи и празници като Тодоровден показват хубавичко връзка на българина със земята и с предците ни. Това сподели президентът Румен Радев, който е специфичен посетител на празничната стратегия в конната база в пловдивското село Царацово. До президента застанаха кметът на община " Марица " Димитър Иванов, Гергана Трендафилова – ръководител на общински съвет „ Марица “, притежателите на конната база, жителите и гостите на пловдивското село и локални първенци, съобщи кореспондент на " Марица ". 


-->
" За мен е голямо наслаждение и чест да бъда ваш посетител и да ви поздравя за Тодоровден. Редица са обичаите, които нашият народ е съхранил през вековете. Кушиите са един от най-личните празници, тъй като те са нашата връзка с предците ни, които с изкусната си езда са печелили победи. Тодоровден е знак и на волния ентусиазъм на българина. Този ярък празник на прага на пролетта е и вяра за нов живот и изобилие ", сподели Радев. 

Държавният глава поздрави домакините за проведеното за осми път зрелищно честване на празника. Благодари им особено и за опцията за развиване, която дават на младежите. 

Радев се обърна и към родителите на младите състезатели, с цел да изкаже признателност, че ги възпитават в духа на традициите, на родолюбието, също в обич към животните. Президентът пожела на състезатели доста здраве и безчет триумфи. 

Празникът на конна база " Фригопан " в Царацово стартира с водосвет за здраве, който отслужи отец Киро. След като произнесе тирада, президентът се настани комфортно, с цел да следи празничната стратегия, която е продължи съвсем през целия ден с музика, танци и конни надбягвания. Преди това бе почетен със знака на село Царацово.

Детска възрастова група показва прескачане на трудности, а президентът по-късно ще награди децата участници.

 Румен Радев в Царацово: Тодоровден е знак на волния ентусиазъм на българина към свободата

 Румен Радев в Царацово: Тодоровден е знак на волния ентусиазъм на българина към свободата

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР